Midwaste en Sidcon tekenen overeenkomst voor 150 ondergrondse perscontainers

Reinier Siderius (l) en Machiel van Haaften (r) (foto: van/via Sidcon)

Midwaste heeft in opdracht van Dar in Nijmegen, gemeente Tilburg (BAT), gemeente Breda (Afvalservice) en Meerlanden in Rijsenhout een aanbesteding uitgeschreven voor ondergrondse perscontainers. Op 18 oktober is de opdracht gegund aan Sidcon uit Nijmegen. Sidcon zal aan deze opdrachtgevers de komende 4 jaar de ondergrondse perscontainers voor restafval, PMD en oud papier en karton leveren.

Reinier Siderius, directeur van Sidcon is verheugd. “In 2017 hebben wij eenzelfde gunning gekregen, destijds ging het alleen over perscontainers voor restafval en PMD. Voor deze aanbesteding zijn ook perscontainers voor oud papier en karton gevraagd. Sinds 2020 leveren wij ook een perscontainer voor oud papier en karton. Het is mooi om te zien dat opdrachtgevers de meerwaarde van deze nieuwe pers zien en het zo enthousiast oppikken. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking”.

Machiel van Haaften, directeur van Midwaste vult aan: “We zijn blij dat Sidcon als kwalitatief hoogstaande en betrouwbare partner is geselecteerd. Hun perscontainers hebben echt meerwaarde en zijn voor onze leden het ideale instrument om de afvalinzameling voor nu, en de toekomst goed te regelen.” Midwaste is een coöperatieve vereniging van veertien regionale afval- en reinigingsbedrijven.