Van Kaathoven rijdt met eerste elektrische afvalinzamelwagen door Meierijstad

Op de foto ziet u links wethouder van Rooijen – Gemeente Meierijstad en rechts Rob Meulendijks – Directie Van Kaathoven (Foto: van/via Van Kaathoven)

Vanaf deze week rijdt er een 100% elektrisch aangedreven truck van Van Kaathoven door de straten van Gemeente Meierijstad. De wagen wordt exclusief voor Meierijstad ingezet op de routes voor inzameling van PMD-afval en is voorzien van een kraakpers. Elektrisch rijden betekent minder fijnstof, minder CO2 uitstoot en minder geluid. Wethouder van Rooijen kwam een kijkje nemen toen het voertuig officieel de weg op ging.

Boter bij de vis
Wethouder van Rooijen: “We nemen onze duurzaamheidsambitie serieus. En dat betekent dan ook dat we deze moeten doorvertalen in onze inkoop en daar de benodigde middelen voor over moeten hebben. Zoals bij de huisvuilinzameling; In het eisenpakket voor de aanbesteding hebben we partijen gevraagd vervoersdiensten zonder emissies aan te bieden. Van Kaathoven gaf invulling aan die uitdaging door o.a. als een van de eerste afvalinzamelaars een order te plaatsen voor een elektrisch voertuig.”

Duurzame vloot door samenwerking
Van Kaathoven gelooft in duurzame technologie en past deze toe waar mogelijk. De afvaltender van de Gemeente Meierijstad bood ruimte om duurzame innovaties toe te passen. “Eén van de koplopers worden van een duurzame vloot worden kun je niet alleen. Daar zit de kracht van samenwerking in. Door het elektrische voertuig in te zetten voor huishoudelijke inzameling werken we als team samen met Gemeente Meierijstad, Volvo en BAS Truck Center. We voelden een gezonde spanning toen onze chauffeurs de weg op gingen. De huidige vloot kennen we van binnen en van buiten. Hier zijn extra inspanningen voor nodig om het voertuig goed te snappen, maar onze chauffeurs houden alles nauwlettend in de gaten”, aldus Rob Meulendijks, Directie Van Kaathoven.

De wagen is door het Veghelse bedrijf BAS Truck Center afgeleverd bij Van Kaathoven in Sint- Oedenrode en rijdt inmiddels door de straten van Meierijstad.