Meerlanden behaalt Better Biomass Certificaat & hernieuwde certificeringen voor ISO 9001, ISO 14001 en VCA**

Meerlanden heeft als één van de eerste organisaties in Nederland het Better Biomass certificaat behaald. Gelijktijdig zijn de certificeringen voor ISO 9001, ISO 14001 en VCA** vernieuwd. Met het behalen van deze keurmerken blijkt dat de processen op orde zijn en dat er geen afwijkingen gevonden zijn. “We zijn uiteraard tevreden met de hercertificeringen en met het behalen van het Better Biomass certificaat. Maar ook op het gebied van certificeringen blijven we innoveren. Komend jaar gaat Meerlanden daarom op voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en voor het keurmerk ‘Beeldschoon’,” zegt Angeline Kierkels, directeur Publieke sector van Meerlanden.

Better Biomass
De voormalige duurzaamheidscriteria NTA 8080 en het bijbehorende certificatieschema NTA 8081 heten sinds vorige maand Better Biomass. Het certificatiesysteem is daarmee in een nieuw jasje gestoken. De criteria zijn ook aangepast. Zo wordt, naast duurzaamheidsaspecten van biomassa, nu ook de toepassing van biomassa in biobased producten meegenomen. Ook recente thema’s als koolstofschuld staan in de nieuwe criteria.

ISO 9001
ISO 9001 is een internationaal certificaat voor kwaliteitsmanagement. Hieruit blijkt dat de processen en procedures van Meerlanden op orde zijn en dat zij werkt zoals zij heeft afgesproken.

ISO 14001
ISO 14001 is een Internationaal certificaat voor milieumanagement. Hiermee toont Meerlanden aan dat milieu hoog in het vaandel staat én blijft staan. Zij gaat bewust om met haar resources en denkt aan de erfenis aan de generatie na ons.

VCA**
VCA** is het (nationale) certificaat voor veilig werken. Meerlanden hecht hier veel waarde aan; voor haar eigen mensen, maar ook naar (onder)aannemers en andere relaties waar zij mee samenwerkt.