Meer dan 41.000 elektronische apparaten opgehaald tijdens Blink E-waste Race 2020

10 schoolteams in Zuidoost-Brabant haalden in vier weken tijd 41.192 oude elektronische apparaten op voor recycling. Een nieuw Nederlands record! Het aandeel ingezameld E-waste van Zuidoost- Brabantse scholen stijgt al jaren (sinds de start in 2018) en vestigt nu een landelijk record. Bedankt alle scholen, leerlingen, ouders en leerkrachten voor jullie inzet.

Een geweldige prestatie!
Op deze manier kan Blink ervoor zorgen dat E-waste terecht komt waar het hoort, namelijk bij gerenommeerde recyclers.  Op vrijdag 2 oktober werd de trotse winnaar bekend gemaakt tij- dens de prijsuitreiking.

Winnaar: Basisschool De Diamant uit Someren
Basisschool Diamant uit Someren is met 4.474 apparaten en een score van 3815 de winnaar van de E-waste Race 2020.

Mobiele telefoons
In totaal zijn er meer dan1000 mobiele telefoons opgehaald. Deze worden apart ingezameld omdat de onderdelen apart verwerkt worden.

Van 7 september tot 2 oktober hebben de leerlingen van verschil- lende Zuidoost-Brabantse basisscholen zich ingezet om zo veel mogelijk elektronisch afval in te zamelen.

De deelnemende scholen waren De Diamant (Someren), St. Willi- brordus (Deurne), Het Breinplein (Laarbeek), Kindcentrum De Sa- menstroom (Gemert-Bakel), Kindcentrum De Mozaïek en De Vlier (Helmond), Kindcentrum De Nieuwe Linde (Nuenen), Sint Jan (Heeze-Leende), Het Talent en De Horizon (Asten).
De tien scholen hebben de afgelopen vier weken allemaal ontzet- tend hard gewerkt om de inzameling tot een succes te maken. De E-waste Race is bedoeld als aansporing om elektronisch afval apart aan te bieden. In Nederland wordt twee derde van de totale hoe- veelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Buurtbewoners boden hun electronisch afval de afgelopen vier weken aan op de website van de E-waste Race waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger aan huis ophaalden.

Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop, onderdelen van oude elektronische apparaten worden opnieuw gebruikt.

Sinds de start in 2018 is de Zuidoost-Brabantse E-waste Race een begrip. Elk jaar stijgt het aantal elektronische apparaten dat door de leerlingen van de deelnemende scholen die Zuidoost-Brabant wordt opgehaald.