Medewerkers van Blink in het zonnetje tijdens ‘Week van de AfvalHelden’

Op de foto Blink Afvalhelden (foto van /via Blink)

De Week van de Afvalhelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Blink zet haar medewerkers komende week dan ook eens extra in het zonnetje.

Voor dag en dauw, door weer en wind
Het werk van de mannen en vrouwen die zich dag en nacht door weer en wind inzetten om Nederland schoon te houden verdient extra waar- dering. Hun werk gaat gewoon door. Altijd!, ook tijdens de coronacrisis.

Begin 2020 werd de afvalsector direct als vitaal aangemerkt. Er ver- schenen steeds vaker berichten waarin mensen hun waardering toon- den voor het werk van de mannen en vrouwen in de sector.

Inwoners zorgden spontaan voor koffie en taartjes, kindertekeningen prijkten op de afvalzakken en duimen werden omhoog gestoken! Mooie gebaren en een goede opsteker voor alle medewerkers in de af- valbranche die dagelijks hard aan de slag zijn.

Maar wat NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds GEO betreft moet het daar niet bij blijven. Iedereen in de afvalsector verdient dage- lijks waardering, daar is geen crisis voor nodig. Want hoe zou Nederland er zonder hen uitzien?

Daarom lanceren deze partijen van 1 tot en met 7 maart 2021, De Week van de AfvalHelden.

Helden met een hoofdletter H, want dat zijn ze. Onder een AfvalHeld verstaan wij iedereen die zich dagelijks in de praktijk inzet in de gehele afvalketen. Gedurende deze week staan zij in het zonnetje.

De chauffeur die zich met een inzamelwagen een weg door een drukke stad weet te banen. De groenmedewerker die het groen in de stad aan- legt en onderhoudt. De verwerker die het afval veilig en milieuhygiënisch omzet in nieuwe grondstoffen en energie. De belader die zorgt dat iede- re afvalstroom op de juiste manier in de wagen belandt. En met hen nog vele anderen!

Extra aandacht dus voor onze chauffeurs, beladers, kraanmachinisten, wijkvegers, onkruidbestrijders, groenmedewerkers, medewerkers op de milieustraten en vele anderen die dagelijks zorgen dat Nederland schoon blijft. Weer of geen weer!

Wil je als gemeente je inwoners meenemen in de Week van de Afval- helden? Kijk dan eens op de website: www.weekvandeafvalhelden.nl

Je vindt er een complete communicatietoolbox zoals logo’s, posters, stickers, jaarkalenders, kleurplaten, een pubquiz en ontwerpwedstrijden voor scholieren.

De eerste kleurplaten zijn al spontaan ingekleurd door enthousiaste kin- deren en persoonlijk overhandigd aan onze chauffeurs en beladers. Prachtig toch?

Tijdens de Week Vande Afvalhelden heeft iedere dag een eigen thema.

Blink zal volgende week via de social media kanalen extra aandacht vragen voor de AfvalHelden. We organiseren verschillende activiteiten:

Kleurplaten, interviews, een stevig to-go-ontbijt en nog veel meer. Deel onze social media berichten, foto’s en video’s met hashtags #AfvalHelden of #WeekvandeAfvalHelden.
Delen wordt natuurlijk ontzettend gewaardeerd!

Maandag 1 maart is de landelijke aftrap door staatssecretaris Stientje van Veldhoven

We roepen alle kinderen en hun ouders op om mee te doen aan de kleurplatenactie. Download volgende week je kleurplaat via de MijnBlink Facebookpagina en hang deze voor je raam. Gewoon je duim op ste- ken naar de AfvalHelden mag natuurlijk ook.

To-go-ontbijt bij Blink
Alle medewerkers van Blink starten deze week met een stevig ontbijt voordat ze aan het werk gaan.

Gedurende de rest van de week delen we berichten voor en door Afval- helden. Wat vinden ze het leukste aan hun werk, welk moment blijft hen het beste bij en nog veel meer.

Als organisatie of gemeente kun je op verschillende manieren aandacht besteden aan de Week van de AfvalHelden. Breng het intern onder de aandacht, neem de inwoners in de regio mee of sluit aan bij de verschil- lende activiteiten die landelijk georganiseerd worden.

Verspreid de communicatiemiddelen uit de toolbox (www.weekvandeaf- valhelden.nl) in de eigen regio. Hang bijvoorbeeld een van de posters op een abri aan de gemeentezijde, of plaats het logo in een lokale krant.

Blink kijkt uit naar een mooie week.