MBO1-diploma’s voor Medewerkers Milieustraat

Op donderdag 1 oktober kreeg een groep van 12 medewerkers van Gemeente Almere, Gemeente Rotterdam, AEB Amsterdam en Avalex (Den Haag/Delft) het MBO1-diploma ‘Medewerker Milieustraat’ uitgereikt.

Alle 12 mannen zijn de uitdaging aangegaan om dit schooljaar hun MBO1 praktijkdiploma te halen. Gemeente Almere, Gemeente Rotterdam, AEB Amsterdam en Avalex wilden met dit opleidingstraject de ontwikkeling van de medewerkers stimuleren en hun medewerkers de gelegenheid bieden om meer in zichzelf te investeren. Met het MBO-diploma hebben zij meer zekerheid in hun loopbaan en zijn de medewerkers beter opgeleid en breder inzetbaar voor de werkgever.

De functie van de Medewerker Milieustraat heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld; waarbij service verlenen, houding, gedrag en voorlichting geven steeds belangrijkere elementen geworden zijn. Om de stromen op de milieustraat van goede kwaliteit te houden, wordt er steeds meer specialisatie, kennis en kunde van de medewerkers gevraagd.

Verdeeld over het jaar hebben de MBO-leerlingen op de verschillende milieustraten en locaties in Amsterdam, Almere, Rotterdam, Den Haag en Soest (Modulo Beton) zowel theorie- als praktijkles gevolgd om uiteindelijk hun examen, een Proeve Van Bekwaamheid en Kennismeting, af te kunnen leggen.

 

[vc_button title=”Meer over SPA Groep” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/spa-groep/”]