Markante noorderlingen inspireren met persoonlijke verhalen in serie portretten

Foto: Omrin / Erikjan Koopmans Photography ©

Als koploper in de circulaire transitie wil Omrin de wereld graag verbinden en inspireren. Voor het welzijn van volgende generaties. Daarom hebben we een aantal markante personen, met dezelfde roots, gevraagd naar hun inspiratie voor een mooie wereld. Van politicus tot muzikant en van sporter tot weerman. Ieder op zijn of haar eigen manier. Het resultaat: persoonlijke verhalen van bekende en minder bekende noorderlingen met ieder een eigen boodschap.

De komende weken deelt een aantal markante noorderlingen hun passievolle verhaal om de wereld te inspireren. De serie persoonlijke verhalen gaat over passie, liefde en verdriet, levenslessen, duurzaamheid en idealen. ‘Inspireer de Wereld’ geeft een inkijkje in het leven van bekende en minder bekende noorderlingen. De campagne is een initiatief van Omrin, duurzaam afval- en energiebedrijf.

Open en bloot
Markante persoonlijkheden als Sjinkie Knegt, Foppe de Haan, Henk de Jong, Arno Brok, Lutz Jacobi, Nynke-Rixt Jukema, Iris Kroes, Piet Paulusma en Sipke Jan Bousema doen hun verhaal. Over hun passie in de sport, de liefde voor vorm en natuur, de impact van een muzieknummer dat de wereld over gaat en hoe de regenboogvlag veel los maakte. Hun verhaal en dat van vele anderen is in de komende weken te lezen op www.inspireerdewereld.nl

Over Omrin
Omrin heeft Friese roots, bestaat 25 jaar en verzorgt het afvalbedrijf van veel Friese gemeenten, maar werkt ook steeds meer samen met gemeenten buiten de provinciegrenzen (Groningen, Veluwe, Rijnmond) aan een circulaire economie. Het door de vakjury van de Stichting Nederland CO2 Neutraal verkozen Duurzaamste bedrijf van Nederland staat bovendien middenin de samenleving en heeft inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Met deze serie portretten wil Omrin vanwege haar jubileum de wereld extra inspireren en iedereen aanmoedigen om idealen na te streven en dromen te verwezenlijken. Door jezelf durven zijn.