Marc Kapteijn nieuwe Algemeen Directeur Twence

Met ingang van 1 december heeft grondstoffen- en energiebedrijf Twence een nieuwe Algemeen Directeur.

Dr. Marc Kapteijn (45) heeft uitgebreide ervaring opgedaan in uiteenlopende posities in de energie- en recyclingbranche. Zo bekleedde hij bij het Afval en Energiebedrijf Amsterdam de functie van Commercieel Directeur en die van plaatsvervangend Algemeen Directeur.

Marc Kapteijn (1969) studeerde chemie in Utrecht, waar hij ook promoveerde. Na zijn loopbaan aan de universiteit ging hij in 1998 bij Philips aan de slag als Sales & Marketing manager Shop Lighting. In 2004 stapte hij over naar de publieke sector en begon hij als Commercieel Directeur bij het Afval en Energiebedrijf Amsterdam. In 2010 ging hij als Algemeen Directeur naar afvalinzamelaar Icova (onderdeel van Shanks Group Plc).

Twence is een producent van grondstoffen en energie uit afvalstromen en biomassa. 99 procent van het afval wordt omgezet in grondstoffen, bouwstoffen en energie. Zo dragen zij bij aan de vermijding van CO2-uitstoot en de vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen.
Dit doen zij voor zowel Nederlandse als buitenlandse klanten.

Twence heeft 17 aandeelhouders en heeft zijn wortels sterk verankerd in Twente. Met een omzet van 100 miljoen euro en met meer dan 220 medewerkers, is Twence een belangrijke werkgever en economische motor in de regio.