Loetje Bergen ontvangt CO2-reductie certificaat van Rotie

De bedrijfsleiders van Loetje Bergen ontvangen op de opening van de nieuwe locatie het CO2-reductie certificaat

Loetje Bergen heeft nog maar net de deuren geopend en heeft de eerste duurzame onderscheiding al ontvangen. Omdat Loetje heeft gekozen voor een verantwoorde afvoer en recycling van haar oude frituurolie hangt er sinds kort op alle locaties van Loetje het zogeheten “CO2-reductie certificaat” aan de muur. De oude frituurolie wordt namelijk gerecycled tot biodiesel en deze biodiesel heeft een gunstiger effect op het milieu dan fossiele brandstof.

Bijdragen aan een beter milieu door friet te bakken, sinds kort is het mogelijk.
Loetje Bergen heeft hiervoor tijdens de opening van het restaurant zelfs een certificaat mogen ontvangen. De oude frituurolie van alle Loetje locaties wordt namelijk milieuvriendelijk afgevoerd en gerecycled tot tweede generatie biodiesel.

Bewuste keuzes
Stefan van Remortel, verantwoordelijk voor de inkoop van Loetje, over de duurzame bedrijfsvoering van Loetje: “Om het milieu minder te belasten wordt onze apparatuur systematisch onderhouden en wordt er schoongemaakt met minder belastende zeep en schoonmaakmiddel. We vinden het belangrijk dat ons afval op een wettelijke en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd. Openheid met leveranciers en afnemers is hierbij essentieel. Voor het afvoeren van het frituurvet hebben we gekozen voor de Rotie. Het is een mooie gedachte dat ons frituurvet wordt gerecycled en later bij de pomp te tanken is.”

Biodiesel
Biodiesel kan niet direct bij het tankstation getankt worden, maar wordt toegevoegd aan de diesel die dagelijks wordt getankt. Dat is een goede ontwikkeling, want het gebruik van biodiesel verlaagt de CO2-uitstoot tot meer dan 85% ten opzichte van fossiele brandstof. Daarnaast biedt biodiesel een oplossing voor het opraken van de fossiele brandstoffen. Met het bakken van friet bijdragen aan een beter milieu? Tegenwoordig is het mogelijk.

 

[vc_button title=”Meer over Rotie” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/rotie-vetafscheider-frituurvet/”]