LightRec aanwezig op LED Expo 2017

LightRec is op 8 en 9 februari aanwezig op de LED Expo in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens de LED Expo komen leveranciers, importeurs, groothandels en fabrikanten van energiezuinige verlichting bijeen. Uiteraard ontbreekt LightRec niet in dit gezelschap als de stichting die namens de Nederlandse producenten en importeurs verantwoordelijk is voor lampeninzameling en –recycling in Nederland.

Tijdens de LED Expo voert LightRec onderzoek uit onder bezoekers om het inzamel- en recyclegedrag goed in kaart te brengen. Ook wil LightRec met de enquête onderzoeken hoe het met de kennis van bezoekers gesteld is rondom het inzamelbeleid in Nederland. Weet iedereen aan welke verplichting zij moeten voldoen en hoe bijvoorbeeld de inzameling van oude lampen op de werkvloer geregeld is? Met de onderzoeksdata wil de stichting het inzamelproces verder optimaliseren.

Deelnemers LightRec
Op de beursstand informeert LightRec bezoekers over het deelnemersschap. Alle Nederlandse producenten en importeurs van verlichting zijn verplicht zich aan te sluiten bij de stichting. Door zich bij LightRec aan te sluiten dragen zij vanzelf de zorg voor de recycling van lampen die zij op de markt brengen. Ook leveren zij zo een bijdrage aan de kosten die de inzameling en recycling met zich meebrengen. LightRec zorgt voor de inzameling en recycling van alle Nederlandse energiezuinige lampen via uitvoeringsorganisatie Wecycle. Daarbij waarborgt LightRec de kwaliteit van de inzameling en recycling.

Ook ledproducenten moeten zorg dragen voor de inzameling en recycling van hun verlichting. De stichting roept ledproducenten en -importeurs dan ook op om zich aan te sluiten bij het inzamelsysteem.

Inzamelsysteem
LightRec werkt samen met Wecycle al jaren aan een breed inzamelnetwerk zodat zowel consumenten als professionals hun oude verlichting makkelijk in kunnen leveren. In totaal staat nu bij meer dan 425 bouwmarkten een Wecycle-inleverbak waar zzp’ers energiezuinige lampen kunnen inleveren. Installatiebedrijven kunnen lampen en armaturen ook kwijt bij een van de 200 (technische) groothandels met Wecycle-inleverbakken of bij de gemeente. Bij veel gemeenten kunnen installateurs zelfs tot zeven colli per keer gratis inleveren op de milieustraat. Informatie over de juiste inzamelmiddelen is te verkrijgen op de beursstand of op wecycle.nl/installateurs.

LightRec is tijdens de LED Expo te vinden op stand A1