Kunstgrasvelden: de vervuilers bepalen steeds meer de wet

“Het is vaak niet meer de vervuiler betaalt, maar de vervuiler bepaalt”, reageert milieuorganisatie Recycling Netwerk op de uitzending van Zembla over de milieuvervuilende praktijken van recyclers van kunstgrasvelden.

Recycling Netwerk constateert al jaren dat de bedrijven die de afvalproblemen veroorzaken, erin slagen steeds meer ook het afvalbeleid te bepalen. De Rijksoverheid is op allerlei terreinen zover terug getreden dat zowel het formuleren, als het informeren over, en zelfs het controleren van milieubeleid grotendeels is overgelaten aan de belanghebbende bedrijven zelf. De uitzending “De kunstgrasberg” van onderzoeksprogramma Zembla toont dit nogmaals treffend aan….lees verder

Bron: Recycling Netwerk 13-09-2018 15:09

 


Wij hebben dit bericht voor u geselecteerd als nieuws uit de media met betrekking tot de afvalbranche. Het auteursrecht ligt bij de schrijver/uitgever van dit artikel. Ook is deze verantwoordelijke voor de inhoud en de beschikbaarheid van het beeldmateriaal en artikel. Wij geven u een korte samenvatting en link naar het originele bericht.