Kruidvat opent duurzaam logistiek centrum

Duurzaam logistiek centrum Kruidvat. Foto: Gert Janssen / Photo Republic

Vandaag heeft A.S. Watson Health & Beauty Benelux – bekend van de winkelformules Kruidvat en Trekpleister – de deuren van haar nieuwe logistiek centrum in Heteren geopend. In het centrum wordt al het papier en plastic uit de winkels ingezameld en verwerkt. Het pand is duurzaam ingericht: op het dak liggen 1700 zonnepanelen, er wordt gebruik gemaakt van LED verlichting en het pand is zeer goed geïsoleerd. Het logistiek centrum werd geopend door CEO A.S. Watson Health & Beauty Benelux Gerard van Breen, avonturier Wilco van Rooijen en leerlingen van de Koningin Julianaschool in Heteren.

Gerard van Breen, CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux, is trots op de opening van het nieuwe logistiek centrum: “Duurzaamheid nemen we binnen onze onderneming serieus. We vinden het dan ook belangrijk dat ook ons logistiek centrum aan bepaalde eisen voor duurzaamheid voldoet. Het is geweldig dat we dit bij de bouw en het ontwerp van het nieuwe centrum hebben kunnen realiseren.”

Energieneutraal
Bij de bouw van het nieuwe logistiek centrum in Heteren is aan alles gedacht om het pand zo duurzaam mogelijk te maken. Het pand is volledig energieneutraal en gecertificeerd volgens de eisen van BREEAM 4*. Naast de 1700 zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst, is er ook aandacht voor de natuurlijke omgeving. Op het terrein zijn dan ook een paddenpoel, insectenhotel en nestkasten te vinden.

Gastles van Wilco van Rooijen
Nog voor de opening verzorgde bergbeklimmer en avonturier Wilco van Rooijen een gastles voor leerlingen van de Koningin Julianaschool over duurzaamheid en zijn expeditie #Clean2Antarctica. Iedereen kan meedoen aan deze expeditie door plastic in te zamelen! Daarvan wordt de Solar Voyager gebouwd. Met dit bijzondere voertuig zullen Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde in december 2017 naar de Zuidpool rijden. Ter gelegenheid van de opening sponsort A.S. Watson de expeditie en doneert tevens 800 kg plastic, hiervan zullen onderdelen worden gemaakt voor de Solar Voyager.

Over A.S. Watson
A.S. Watson Health & Beauty Benelux bestaat uit de drogisterijketens Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper. A.S. Watson Benelux is onderdeel van de A.S. Watson Group (ASW). ASW bestaat 175 jaar en is met inmiddels 12.800 winkels in 25 markten de grootste internationale health & beauty retailer. Ieder jaar winkelen zowel in de winkels als online vele miljoenen klanten bij één van de 13 retailmerken van de onderneming. ASW maakt deel uit van CK Hutchison Holdings Limited. Deze multinationale onderneming heeft grote belangen in havens en gerelateerde diensten, retail, infrastructuur, energie en telecommunicatie in meer dan 50 landen.