KLOK Containers in denktank voor emissievrij centrum Rotterdam 2020

Partijen van de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek willen dat in 2020 bedrijven in het centrum van Rotterdam emissievrij worden beleverd.

Deze ambitie is vastgelegd door de partijen van de denktank: gemeente Rotterdam, Getru, Post-Kogeko, KLOK Containers, G. van der Heijden & Zn., RoadRunner Koeriersdiensten, TNT en DHL Express. De koplopers uit het Ecostars programma.

Regio Rotterdam heeft een stevige uitdaging om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarom heeft de gemeente, en aansluitend de stadsregio, het Europese project Ecostars naar deze regio gehaald met als doel de transportsector te helpen minder brandstof te verbruiken en daardoor minder uitstoot te bewerkstelligen. Dit zorgt voor een besparing voor de bedrijven en voor een betere leefomgeving. De sterren zijn een middel, geen doel op zich. De koplopers in het programma zijn door de gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan de “Denktank Ecostars”.

De denktank kan gezien worden als een (informele) adviesraad en is niet alleen een platform voor innovaties voor de toekomst, maar ook voor het oplossen van knelpunten van vandaag de dag.

In de periode tot en met 2018 wil de gemeente Rotterdam met deze stedelijke koplopers in de transportsector een experimentele omgeving in de binnenstad voor de functie stadslogistiek vormgeven. Met als doel om te leren hoe organisatorische, technologische, sociale, financiële en juridische aanpassingen uit te werken om te komen tot Nul Emissie Stadslogistiek.

Voor meer informatie kijkt u op: www.010greendeal.nl/

 

[vc_button title=”Meer over Klok Containers” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/klok-containers/”]