Kiggenpersen 25 jaar duurzaam operationeel

(Foto: van Kiggen / Peter-Jan Schatens)

Kiggen onderdeel van Geesinknorba  maakt al bijna 50 jaar stationaire afvalpersen en zelfpersende containers. Vanaf de productie van de eerste persen in Nederland heeft Kiggen gekozen voor een degelijke moderne bouwwijze, een hoge kwaliteit hydraulische onderdelen en elektrische componenten.

Ook qua techniche innovatie is Kiggen trendsetter met de uitschuifbare powerunit in de zelfpersers, de “quillotine” afdichting in de stationaire overslagpersen, (vol)meldingen op displays en richting planningafdelingen etc. Het is dan ook leuk om te vertellen, en typisch Kiggen, dat diverse originele Kiggenpersen uit de jaren 90 van de vorige eeuw nog volop draaien in verschillende productieprocessen van onze klanten.

De combinatie van hoge kwaliteit af fabriek en periodieke onderhoud vanuit onze service locaties te Amsterdam, Emmeloord en Rotterdam staat ook anno 2022 nog steeds garant voor een uitmuntende levensduur van al onze installaties. Naast dit duurzame basisgegeven werkt Kiggen al decennia met onder andere biologische hydraulische olie, een milieuvriendelijk productieproces en dagelijks een zo’n efficient mogelijke kilometerplanning voor ons milieu en de klant inzake service en onderhoud!

Tevens is Kiggen specialist in “second life” persinstallaties vanuit onze Geesinknorba service locaties te Emmeloord en Amsterdam. De persen worden na hun eerste levenscycles gedemonteerd, gestraald, geprimed, gespoten en compleet nieuw en custommade opgebouwd! Zo zijn uw nieuwe ce en iso gecertificeerde Kiggenpersen met hun bekende af fabriek kwaliteit moeiteloos 25 jaar duurzaam en commercieel operationeel van distributiecentra, drukkerij, ziekenhuis tot gemeentelijk brengstation etc!

(Foto’s: van Kiggen / Peter-Jan Schatens)