KarTent en SUEZ introduceren dit festivalseizoen een circulaire ‘container’ van karton

Dit festivalseizoen doet de KarBin zijn intrede: het kartonnen alternatief voor de plastic rolcontainer. Het inzamelmiddel van gerecycled karton is ontwikkeld door KarTent – de Nederlandse startup bekend van de kartonnen festivaltent – in samenwerking met SUEZ. De KarBin is sterk, flexibel en efficiënt. De weerbestendige container wordt vervoerd in flatpacks om transportkosten laag te houden en uitstoot te beperken. Bovendien biedt de uitvouwbare KarBin festivalorganisatoren in een handomdraai extra capaciteit. Het alternatief voor de plastic rolcontainer verschijnt dit jaar op festivals en evenementen over de hele wereld.

KarTent startte in 2015 met een kartonnen festivaltent een ‘kartonnen revolutie’. Timo Krenn, Global Director van KarTent: “De tent is volledig ontworpen volgens een circulaire filosofie: we hergebruiken het karton in verschillende hoogwaardige toepassingen zoals dozen, lampen en sinds kort ook containers. De KarBin is een originele en slimme manier om een evenement duurzamer te maken. De container is namelijk niet alleen circulair, maar ook heel functioneel.”

Stevig en flexibel
KarBin is stevig, bestand tegen de meest barre weersomstandigheden en wordt vervoerd in flatpacks om de transportkosten laag te houden. Afhankelijk van het evenement is de deksel aan te passen om bronscheiding te stimuleren. Bovendien biedt KarBin flexibiliteit. Evenementen kunnen snel inspelen op wisselende bezoekersaantallen door simpelweg meer KarBins uit te vouwen.

Grondstoffenrevolutie tastbaar maken
Als aanjager van de grondstoffenrevolutie participeert SUEZ in zowel grote- als kleine initiatieven die deze revolutie ondersteunen. Annie de Loijer, Directeur Marketing van SUEZ: “KarTent laat zien hoe het mogelijk is om van afval weer nieuwe producten te maken en maakt dit tastbaar voor een jong publiek. Een initiatief dat wij met trots ondersteunen. KarTent gebruikte al gerecycled karton van SUEZ voor de ontwikkeling van hun festivaltenten, dus deze samenwerking voelde voor beide partijen als een logische volgende stap.”