Van Kaathoven neemt Weelec over

Van Kaathoven neemt positie in elektronicarecycling door overname Weelec
Afvalgroep Van Kaathoven heeft Weelec overgenomen. Weelec is gevestigd in Maastricht en telt zo’n 35 medewerkers. De overname is op woensdag 7 december 2016 formeel bekrachtigd en begeleid door Aeternus Corporate Finance uit Eindhoven. Alle aandelen zijn overgegaan naar Valor, onderdeel van Van Kaathoven. Deze stap maakt het voor Van Kaathoven mogelijk om haar groeiambities in de recyclingmarkt te verwezenlijken. Het managementteam van Weelec zal onverminderd actief blijven binnen het bedrijf dat onder leiding blijft van haar oprichter Cyrille Depondt.

De directie van Weelec is zeer verheugd met de overname. “We hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Voor Weelec was het vanuit strategisch oogpunt tijd om aan te sluiten bij een juiste partner waarmee het groeitempo doorgetrokken kan worden binnen Nederland maar wat ons betreft ook daarbuiten. Naast de persoonlijke klik, konden we ons helemaal vinden in de ambities van de Van Kaathoven Groep”, stelt Cyrille Depondt namens Weelec.

Weelec, opgericht in 2014 is dé maatschappelijk verantwoorde verwerker van elektronisch afval. Haar unieke verwerkingsproces bestaat uit handmatige demontage, door middel van inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gevolgd door een hightech machinale verwerking. Hiermee creëert Weelec hoogwaardige grondstoffen op een sociale en innovatieve manier.

“Met de overname van Weelec slaan we twee vliegen in een klap, we voegen een interessant stuk dienstverlening in elektronicarecycling toe aan ons dienstenpakket en we dragen nog meer ons steentje bij aan de invulling van het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, aldus Rob van Gansewinkel, CEO van de Van Kaathoven Groep.

De Van Kaathoven Groep bouwt vanuit Eindhoven gestaag aan haar positie in de afvalmarkt. Met de merken Rondo (Landelijk afvalbeheer), van Kaathoven (Regionale afvalinzameling en sortering) en Valor (Afvalrecycling en Verwerking) is zij met ruim 200 medewerkers actief vanuit Noord Holland en Zuid Nederland. Vanaf januari 2017 zal de Van Kaathoven Groep, als Holding van voornoemde bedrijven, voortaan verder gaan onder de naam Ortessa.