Jumbo beloond met Wecycle Gouden Bakkie Award

Theo Willemse, Directeur Sales & Operations van Jumbo (rechts), ontvangt de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Raymond Onink, Adviseur Zakelijke Markt van Wecycle

Wecycle beloont Jumbo Supermarkten met een Gouden Bakkie Award voor haar inleverbakken voor afgedankte energiezuinige lampen en kleine elektrische apparaten. Jumbo was de eerste landelijke supermarktketen die deze inlevermogelijkheid creëerde voor haar klanten. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Jumbo heeft met de inleverbakken in zijn bijna 600 winkels een voortrekkersrol vervuld en een impuls gegeven aan het criterium ‘nabijheid’ voor het inleveren van klein e-waste. De supermarktketen wil zuinig zijn op de wereld en streeft ernaar om in haar productie en bedrijfsvoering te werken met minder, dan wel hernieuwbare grondstoffen. Theo Willemse, Directeur Sales & Operations van Jumbo: “Ik ben heel trots op onze collega’s in de winkel en onze klanten. Samen hebben we maar liefst 47.000 kilo aan afgedankte apparaten en lampen ingezameld. En daarmee komt de circulaire economie een stukje dichterbij!”

Over de Awards
Wecycle heeft als doel om met de Gouden Bakkie Awards partners te belonen voor de inzameling en hun voorbeeldgedrag waarmee branchegenoten ook worden gestimuleerd om meer lampen en armaturen in te zamelen. De Award is hiermee een erkenning voor de ontvanger en een aanmoediging voor de branche waarin deze opereert.

Wecycle reikt de Gouden Bakkie Awards uit in opdracht van de Stichting LightRec Nederland. Hierin zijn de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting verenigd. Zij zijn opdrachtgever aan Wecycle voor de inzameling en recycling van de producten die zij op de markt brengen.

Optimale recycling
Wecycle laat energiezuinige lampen voor 92 procent recyclen tot nieuwe grondstoffen, kleine apparaten voor 81 procent. Door optimale recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van C02 vermeden.