Jong & oud enthousiast over recycling bij Van Vliet Contrans!

Op zaterdag 3 september nam Van Vliet Contrans vele duizenden bezoekers mee in de wereld van afval & recycling. Omwonenden, families met kinderen en ook klanten waren in groten getale op komen dagen om meer te weten te komen over de werkzaamheden van Van Vliet Contrans.

Bezoekers mochten o.a. over de sorteerlijn lopen waar het afval wordt gescheiden, zagen de imposante vergruizer aan de slag en mochten plaatsnemen in de indrukwekkende vrachtwagens, kranen en shovels. In het kader van de veiligheid konden de kinderen bij de ‘dode hoek’ opstelling kennismaken met de gevaren van de ‘dode hoek’. Toen ‘s-middags ook nog eens de zon doorkwam, kon de dag niet meer stuk!

Algemeen directeur Marc van Buijtene: “Prachtig om vandaag ons bedrijf aan iedereen te laten zien en nog veel mooier om zoveel positieve reacties van bezoekers te mogen ontvangen. Mensen zien nu precies wat we eigenlijk doen met het afval….. we zamelen het in en proberen dit dan zoveel mogelijk te recyclen en nieuwe producten van te maken. En het is natuurlijk fantastisch om vandaag zoveel kinderen te zien en tegelijk een stukje voorlichting te geven, naast het feit dat het geweldig is om in zo’n indrukwekkende kraan, shovel of vrachtwagen te mogen zitten. Die blije gezichtjes op zo’n moment zijn onbetaalbaar! Ik ben tevens enorm trots op al onze mensen die vandaag vol enthousiasme over hun eigen mooie werk hebben kunnen vertellen aan bezoekers”

Al met al een enorm geslaagde Open Dag, waarbij duizenden bezoekers weer een stuk wijzer zijn geworden over afval en recycling! Missie geslaagd.

Van Vliet Contrans
Van Vliet Contrans is al ruim 70 jaar een toonaangevend milieubedrijf in Zuid-Holland, gespecialiseerd in afvalverwerking en recycling. Ruim 93% van de ingezamelde afvalstoffen en reststoffen wordt gerecycled en nuttig hergebruikt. Hetgeen volledig in lijn ligt met onze missie: ‘Making more from waste’. Van Vliet Contrans regelt alles op het gebied van afval en afvalverwerking op een duurzame manier. Op de locatie in Hoek van Holland wordt niet alleen groenafval, maar ook agrarisch afval gecomposteerd, afkomstig uit de kassen van het Westland. Door middel van een hypermoderne tunnelcomposteringsinstallatie wordt groenafval binnen 14 dagen omgezet tot een hoogwaardig en gecertificeerd product: compost.