Jong & oud enthousiast over recycling op Open Dag Renewi Vlaardingen

Op zaterdag 5 oktober nam Renewi zo’n 1.750 bezoekers mee in de wereld van afval & recycling. Omwonenden, families met kinderen, collega’s, maar ook klanten waren naar Vlaardingen gekomen om meer te weten te komen over de werkzaamheden van Renewi.

Bezoekers konden diverse demo’s bekijken op het terrein en mochten o.a. plaatsnemen in de indrukwekkende vrachtwagens, kranen en shovels. In het kader van de veiligheid konden de kinderen bij de ‘dode hoek’ opstelling kennismaken met de gevaren van de ‘dode hoek’. Daarnaast waren er diverse andere kinderactiviteiten en een spetterende ‘vuilnismannenshow’. Er was tevens voldoende gelegenheid om vragen te stellen over het recyclingproces aan de vele Renewi medewerkers die aanwezig waren.

Regiodirecteur Eric Pero: “Geweldig om vandaag ons mooie bedrijf aan iedereen te laten zien en dan is het natuurlijk mooi om zoveel positieve reacties van bezoekers te mogen ontvangen. Mensen kunnen nu precies zien wat we doen met het afval….. we zamelen het in en proberen dit dan zoveel mogelijk te recyclen en nieuwe producten van te maken. En het is natuurlijk fantastisch om vandaag zoveel kinderen te zien en tegelijk een stukje voorlichting te geven, naast het feit dat het geweldig is om in zo’n indrukwekkende shovel of vrachtwagen te mogen zitten. Ik ben tevens enorm trots op al onze eigen mensen die vandaag vol enthousiasme over hun eigen mooie werk hebben kunnen vertellen”.

Al met al een enorm geslaagde Open Dag, waarbij de bezoekers weer een stuk wijzer zijn geworden over afval en recycling! Missie geslaagd.