Joint venture tussen REMONDIS en Morssinkhof Plastics

De twee familiebedrijven sluiten materiaalcycli van PET-flessen tot gerecycled plastic van voedingskwaliteit voor drankflessen.

REMONDIS en Morssinkhof Plastics werken samen aan een gesloten materiaalkringloop, zogenaamde closed loops, voor drankverpakkingen. Met het oog op de eis van de Europese Commissie voor een hoger aandeel recycling in alle PET-drankflessen (25 procent tegen 2025), investeren de twee familiebedrijven in nieuwe verwerkingscapaciteiten. In Zeitz start REMONDIS deze maand opnieuw met een uitbreidingsfase van zijn verwerkingsfabriek voor PET-flessen uit het eenmalige statiegeldsysteem.

In Markranstädt zal Morssinkhof Plastics vanaf januari 2021 regranulaten produceren in een nieuwe voorbereidingsfabriek met behulp van het eigen succesvolle MOPET®-proces. Na goedkeuring door de verantwoordelijke antitrustautoriteiten zullen de bedrijven gezamenlijk de markt met de hoogste kwaliteit, MORE PET GmbH, op de markt brengen. Bied voedselkwaliteit PET-granulaat aan om gesloten materiaalcycli mogelijk te maken voor PET-drankverpakkingen.

REMONDIS is een van ’s werelds grootste dienstverleners op het gebied van recycling, diensten en water. De toonaangevende dienstverlener in het Duitse eenmalige statiegeldsysteem heeft op meerdere locaties sorteer- en extrusiesystemen voor kunststofverpakkingen.

Morssinkhof Plastics is een leider in de productie van hoogwaardige plastic recyclaten en heeft als een van de grootste producenten in Europa meerdere verwerkingsfabrieken.