Jean Marc Boursier nieuwe voorzitter FEAD

FEAD, de Europese. federatie private afvalbedrijven, heeft tijdens haar Algemene Vergadering Jean Marc Boursier benoemd als nieuwe president. Hij neemt het stokje over David Palmer-Jones, die de afgelopen drie jaar met succes de Europese federatie heeft voorgezeten.

Ik ben ervan overtuigd dat FEAD een sleutelrol heeft om de overgang naar een circulaire economie succesvol te maken, aldus Jean-Marc Boursier. De particuliere afval- en resource management bedrijven die FEAD vertegenwoordigen, zitten al in deze lopende overgang. We moeten uitleggen dat verbeterde hulpbronnen en energie-efficiëntie zowel milieu- als economische voordelen zullen opleveren, voegde hij eraan toe.

De goed bijgewoond FEAD Biënnale Conferentie, die op dezelfde dag plaatsvond, was gericht op circulariteit   in de Europese industrieën. Vertegenwoordigers van de Europese Commissie hebben een interactieve paneelbespreking gevoerd met de industrie en de universiteit van Lund om alle factoren in de waardeketen te koppelen. De deelnemers uit heel Europa apprecieerden dit zeer interessante debat.

Bekijk hier de biografie van de heer Boursier