Inzamelpunt herbruikbare spullen in Haarlem-Noord succesvol

Haarlem - Ingeleverde spullen na afloop van de Koningsdag. Foto: Paul Vreeker

Het inzamelpunt voor herbruikbare spullen dat dit jaar op Koningsdag in Haarlem-Noord stond was een succes. Er is 1.670 kilo aan herbruikbare spullen ingezameld, waaronder kleding, speelgoed, elektrische apparaten, meubels en boeken. De spullen krijgen een tweede leven via kringloopcentrum de Snuffelmug.

Dit jaar konden Haarlemmers voor het eerst hun niet verkochte en herbruikbare spullen van de vrijmarkt inleveren bij een inzamelpunt. In Schalkwijk stond ook een inzamelpunt, maar daar werd minder gebruik van gemaakt. Spaarnelanden reed ook rond om herbruikbare spullen en houtafval op te halen.

Door de inzamelpunten kunnen inwoners van Haarlem bijdragen aan een circulaire economie, doordat houtafval en herbruikbare spullen gerecycled kunnen worden.

In overleg met de gemeente wordt bekeken of er volgend jaar meer inzamelpunten voor herbruikbare spullen en hout komen in Haarlem tijdens Koningsdag.

Minder afval
Spaarnelanden haalde dit jaar na afloop van Koningsdag in Haarlem in totaal 16.870 kg afval op en ruim 5m3 veegvuil. Een flinke daling ten opzichte van vorig jaar toen er tussen de 30 en 50 ton afval werd opgehaald. Het was door het koude weer rustiger in de stad dan normaal en dat zorgde voor minder afval.