Inzameling spijkerbroeken voor circulaire bouw van kinderboerderij

Gemeente Oud-Beijerland en RAD Hoeksche Waard zamelen spijkerbroeken in voor de circulaire bouw van de kinderboerderij

In Oud-Beijerland komt op de locatie van de kinderboerderij De Boezemvriend en naast speeltuinvereniging Speelvlucht een nieuw multifunctioneel gebouw. Voor de bouw zal zoveel mogelijk worden gewerkt met bestaande materialen, zoals balken uit sloopwoningen. Maar ook uw oude textiel komt goed van pas!

Lever uw oude spijkerbroeken in!
De RAD Hoeksche Waard haalt in samenwerking met de WIHW 5 keer per jaar huis-aan-huis textiel op. Dit textiel wordt voor allerlei doeleinden hergebruikt en goed herdraagbaar ingezamelde kleding kan opnieuw worden gedragen, dat is zelfs nog beter voor het milieu! De gemeente Oud-Beijerland wil uw oud textiel gebruiken om het multifunctionele gebouw te isoleren.

Uw spijkerbroeken komen daarbij goed van pas! Voor de isolatie van het gebouw is namelijk 3.000 kilo aan textiel van spijkerbroeken nodig. Bij elkaar zijn dat ruim 10.000 spijkerbroeken. Om zoveel mogelijk spijkerbroeken te kunnen inzamelen, werken de gemeente Oud-Beijerland en de RAD Hoeksche Waard samen.

De RAD houdt van 5 tot en met 30 november de huis-aan-huis inzameling van textiel. Daarvoor ontvangt u weer bij het Kompas een speciale zak, waarin u uw oude textiel kunt stoppen. Heeft u oud textiel en spijkerbroeken? Biedt dit dan aan bij de huis-aan-huis textielinzameling. Of lever uw spijkerbroeken apart in bij bijvoorbeeld uw gemeentehuis, op het terrein van de kinderboerderij in Oud-Beijerland, bij Kivido of bij Welzijn Hoeksche Waard.

Er staan verspreid door Oud-Beijerland diverse containers. Kijk voor meer informatie over de locaties van deze containers of over de circulaire bouw van de kinderboerderij op www.oud-beijerland.nl

En om het nog leuker te maken verloten we een prijs t.w.v. € 100,- onder de mensen die spijkerbroeken via de containers inleveren. Voeg daarvoor uw contactgegevens* bij uw spijkerbroek, bijvoorbeeld op een briefje in de broekzak of bevestigd aan de riemlusjes.

* De ingeleverde contactgegevens zijn uitsluitend bestemd t.b.v. de verloting van de prijs. De RAD en gemeente Oud-Beijerland doet verder niets met de door u verstrekte informatie.