Inzamelhelden en Renewi halen ook op afspraak afvalstromen op in binnenstad Leiden

CO2-besparende inzameling afvalstromen

Afvalrecycler Renewi gaat samen met Inzamelhelden in de binnenstad van Leiden diverse soorten afval nog duurzamer inzamelen. Vanaf vandaag kunnen opdrachtgevers, gevestigd in het centrum van Leiden, gebruik maken van een innovatieve CO2-besparende inzameloplossing; Inzameling per elektrische bakfiets. Naast de CO2-besparing realiseert en vermindert de samenwerking ook het aantal voertuigbewegingen in de stad wat ten goede komt aan de veiligheid en mogelijke geluidshinder.

De samenwerking tussen beide organisaties draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Leiden dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Middels de samenwerking wordt het afval aan de bron gescheiden ingezameld wat de recycling als ook het hergebruik van de afvalstromen optimaliseert.

“Op deze manier zijn we in staat verschillende soorten afvalstromen duurzaam in te zamelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; papier en karton, plastic, glas, textiel, groente-, fruit-, etensresten (gft). Maar ook kleine elektrische apparaten en restafval”, aldus Bert-Jan Westerik, Commercieel directeur Renewi Nederland. “Na de inzameling verwerken we de reststromen op onze locatie wat een substantiële bijdragen levert aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de binnenstad van Leiden. Uit eerder onderzoek van Inzamelhelden blijkt dat we met deze samenwerking nog hogere recyclingpercentages worden behaald. Een uitstekende bijdrage aan de transitie naar de circulaire economie dus!”

“Met deze samenwerking zijn we in staat de afvalstromen zeven dagen per week in te zamelen met als doel op de locatie van onze klanten de afstromen al te scheiden, bronscheiding noemen we dat”, aldus Dion Blijlevens, Commercieel Directeur bij Inzamelhelden. “Daarbij hebben de ondernemers als ook de inwoners van de binnenstad baat bij deze nieuwe manier van afval inzamelen omdat het onder andere de mogelijke geluids-, verkeers-, en uitstootoverlast tijdens de traditionele manier van inzameling substantieel verminderd.”

Inzamelhelden is een unieke dienst om zo eenvoudig mogelijk afvalstromen in te zamelen in de binnenstad van Leiden, samen met Renewi ‘aan de bak!’.