Introductie nieuwe herbruikbare tas bij Aldi

Verdere samenwerking met Plastic Soup Foundation

Vorig jaar maakte Aldi bekend volledig te stoppen met de verkoop van eenmalige plastic tassen. Vanaf maandag 8 oktober ligt de nieuwe herbruikbare boodschappentas in de winkel, die voor tachtig procent gemaakt is van gerecycled materiaal.

Eind dit jaar zullen alleen nog maar herbruikbare tassen bij Aldi verkrijgbaar zijn. Met de uitfasering van de eenmalige tasjes bespaart Aldi jaarlijks 200.000 kg plastic.
“Mooi dat ALDI doorpakt en geen plastic tassen meer gaat verkopen. Hopelijk stimuleert dit mensenaltijd hun eigen boodschappentas mee te nemen. De herbruikbare tas van ALDI is daarvoor eengoede oplossing“, aldus Vera Dalm van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

Plastic Soup week
De introductie van de nieuwe herbruikbare boodschappentas valt samen met de Plastic Soup week van de discounter. Samen met de Plastic Soup Foundation is een speciale lunchbox ontwikkeld die gemaakt is van bamboe en mais. Vanaf maandag 8 oktober ligt deze in alle Aldi winkels, geïllustreerdmet personages uit ‘De Wereld van OZ’: Wish, Sep en Oma Haai. Per verkocht exemplaar gaat er 50 cent naar de Plastic Soup Foundation. Bovendien ontvangen klanten bij aankoop van een lunchbox een speciale Kidsweek die volledig in het teken staat van de plasticsoep.

‘De Wereld van OZ’
Aldi heeft samen met de Plastic Soup Foundation een educatieprogramma ontwikkeld voor basisscholen, wat onderdeel is van het platform ‘De Wereld van OZ’. Hier leren kinderen op speelse wijze wat de gevolgen zijn van plastic soep in de oceanen en rivieren.

“Wij zijn er erg trots op dat al meer dan 1250 scholen dit lespakket aangevraagd hebben. We willen dat toekomstige generaties kunnen leven in een schone en gezonde omgeving. Met dit educatieprogramma brengen we jonge kinderen spelenderwijs bij hoe belangrijk het is om onze zeeën en oceanen te beschermen”, aldus Nadie Winde, Manager Corporate Responsibility Aldi Nederland.

De nieuwe boodschappentas is vanaf 8 oktober verkrijgbaar in de winkel en kost € 0,45. De tas heeft een inhoud van 38 liter en heeft een draagkracht van 15 kg.