BRBS Recycling stimuleert het onderzoek naar meer en betere recycling. Haar leden investeren volop in de mogelijkheden om afgedankte stoffen in de kringloop te houden. Tegelijkertijd investeert BRBS Recycling ook in de toekomstige generatie en heeft daarvoor de jaarlijkse Student Recycling Award in het leven geroepen. Een aanmoedigingsprijs voor WO- en HBO-studenten die zich kunnen inschrijven door (in overleg met de vakdocent) hun afstudeeropdracht of stageverslag in te zenden. Tijdens het jaarlijkse Recyclingsymposium in november 2022 worden de beste inzendingen op het gebied van afvalverwerking, recycling en circulaire economie bekendgemaakt.

De jury, bestaande uit een mix van experts op het gebied van recycling uit bedrijfsleven en onderwijs, beoordeelt de inzendingen. Deze expertbeoordeling is vooral gebaseerd op de ervaring van de juryleden.

De jury houdt rekening met een aantal aspecten die de beoordeling objectiveren. Uiteraard hangt het van de inzending af of bepaalde aspecten passend zijn te beoordelen. Relevante steekwoorden hierbij zijn:

  • Goede bijdrage aan de recycling en circulariteit
  • Opschaalbaar: geografisch, kwaliteit en of kwantiteit
  • Hoger in de afvalhiërarchie / Ladder van Lansink
  • Innovatief karakter
  • Praktisch haalbaar
  • Werkelijke impact op de sector

Uit de inzendingen worden de besten genomineerd voor de uitreiking van de award. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Recyclingsymposium op 16 november 2022 dat plaatsvindt in Gorinchem tijdens de Vakbeurs Recycling.

Deelname aan de Student Recycling Award betekent aandacht voor jouw project. Je komt in direct contact met de recyclingbedrijven in Nederland en betrokken periferie van adviseurs, overheden en onderzoeksinstellingen. Een mooi platform en een unieke kans voor zowel de opleiding als de student.

Aanmelden is simpel: stuur vóór 1 oktober 2022 een e-mail met jouw contactgegevens, opleidingsgegevens en onderwerp van jouw onderzoek naar: info@brbs.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om een inschrijving voor de Student Recycling Award 2022.

Studierapporten en onderzoeksgegevens worden alleen in overleg met de deelnemers gepubliceerd.

Download de flyer: Student Recycling Award Flyer 2022

Download het Inschrijfformulier Student Recycling Award 2022

Kijk voor meer informatie op www.recyclingsymposium.nl