Inleveractie Wecycle bij Avalex

Avalex doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op het afvalbrengstation. Inwoners die vanaf 5 oktober e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt de Oranjevereniging kans op een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle én maak je zelf kans op mooie prijzen. De actie loopt tot en met 31 december.

Actie
Als je e-waste inlevert, verdien je punten door naar www.wecycle.nl/inleveren te gaan. Via GPS wordt herkend op welk afvalbrengstation je bent. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,- voor de Oranjevereniging. De Oranjevereniging organiseert op lokaal niveau feesten als Sinterklaas, Koningsdag en carnaval. Het doel van de actie is om het inleveren van (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen op het afvalbrengstation te stimuleren.

Recycling belangrijk
Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden, dat is natuurlijk zonde, want recycling zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt kunnen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Wecycle recyclet 80% van de elektrische apparaten en 90% van de spaarlampen.