Indaver neemt activiteiten van Mineralz in Noord- Nederland over

Indaver en Mineralz, een dochteronderneming van Renewi, hebben op 27 juni 2022 de verkoop van de noordelijke locaties van Mineralz aan Indaver afgerond. Onder Mineralz Noord vallen de grondreinigingsactiviteiten van Mineralz op een drietal locaties: Veendam, Groningen en Leeuwarden.

Na jaren van samenwerking, neemt Indaver vanaf 1 juli 2022 de grondreinigingsactiviteiten van Mineralz in Noord-Nederland over van Renewi. De acquisitie omvat de Mineralz locatie in Veendam en de grondreinigingsactiviteiten gevestigd op de Indaver locaties Stainkoeln en TOP Leeuwarden.

Dankzij deze acquisitie kan Indaver haar portfolio aan reinigingstechnieken verbreden en haar marktpositie voor minerale secundaire grondstoffen verder uitbouwen. De overname van de activiteiten op de locaties Groningen, Leeuwarden en Veendam sluit naadloos aan op de ambitie van Indaver om secundaire bouwstoffen te leveren binnen de circulaire economie. Met deze overname haalt Indaver meer kennis en expertise in huis om haar circulaire ambitie met minerale reststromen verder vorm te geven.

“Deze overname is een welkome aanvulling op onze dienstverlening in Noord-Nederland”, aldus Peter Louwman, directeur van de business line Landfill Reconversion. “Voor minerale grond- en slibstromen bieden we onze klanten een totaaloplossing. Waar mogelijk door inzet als secundaire bouwstof. Als reiniging niet mogelijk is, biedt duurzame berging op Stainkoeln een ‘safe sink’ oplossing*.

Zowel klanten als medewerkers van Mineralz Noord treffen bij Indaver een toonaangevende internationale organisatie die haar sporen heeft verdiend binnen de afvalsector.

* Om de materiaalketen te beschermen tegen gevaarlijke componenten, biedt Indaver de ‘safe sink’ garantie: vernietiging en neutralisatie van alle schadelijke stoffen in onze gespecialiseerde installaties of berging op een veilige manier op onze stortplaatsen.