IFAT is uitgesteld – nieuwe datum 7-11 september 2020

Vanwege de toenemende verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Europa en op basis van de aanbevelingen van het Duitse Ministerie van Volksgezondheid en de Beierse deelstaatregering, voelt Messe München zich genoodzaakt IFAT 2020 uit te stellen. Deze maatregel wordt genomen in overleg met de Executive Raad van Advies van Exposanten, de conceptuele partners en verantwoordelijk voor de gezondheid van exposanten en bezoekers. IFAT vindt plaats van 7 tot 11 september 2020.

“Onder de gegeven omstandigheden zou het openen van IFAT in mei niet gerechtvaardigd zijn jegens onze klanten, met name vanuit medisch en economisch perspectief”, zegt Stefan Rummel, algemeen directeur van Messe München en verantwoordelijk voor IFAT. “Nu kijken we ernaar uit om samen met de industrie in september een succesvolle IFAT 2020 te organiseren.”

De beslissing om het evenement uit te stellen werd genomen door Messe München, in nauwe samenwerking met de directie van de exposantenadviesraad, de conceptuele partners en rekening houdend met de vele reacties van de exposanten. De voorzitter van de exposantenadviesraad, de raad van bestuur en de managing partner van de Kirchhoff-groep, Dr. Johannes F. Kirchhoff, legt uit: “De conceptuele partners van IFAT ondersteunen het uitstel van IFAT 2020. Op basis van de huidige situatie schatten we dat de bereidheid van exposanten en bezoekers om deel te nemen aan het evenement steeds meer afneemt Veel bedrijven hebben de reisvoorwaarden voor hun medewerkers enorm aangescherpt, naast de persoonlijke onzekerheid van het individu en de onvoorspelbaarheid van verdere ontwikkelingen, waardoor het succes van de vakbeurs in mei. Tegelijkertijd is het belang van IFAT voor de hele branche zo groot dat we dit risico niet willen nemen.

De nieuwe IFAT-datum is 7 tot 11 september 2020.
Gekochte tickets en ingewisselde vouchers blijven natuurlijk geldig voor het komende evenement.

Meer informatie over de huidige situatie is ook te vinden op de Messe München-website, die voortdurend wordt bijgewerkt: https://messe-muenchen.de/en/company/responsibles-csr/security/