IFAT München 2024 gaat vandaag van start. De grootste vakbeurs ter wereld voor
Milieutechnologie maakt indruk met een inspirerend evenementenprogramma, spannend
innovaties en een hoog niveau van politieke aandacht:

 • IFAT München wordt vandaag, maandag 13 mei om 11.00 uur, geopend door de Duitse minister van Milieu Steffi Lemke en de Beierse staat Minister van Milieu en Consumentenbescherming Thorsten Glauber. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz zal zijn groeten versturen via een videoboodschap. Het centrale onderwerp is: “Aanpassen aan de gevolgen vanklimaatverandering.”
 • Dit jaar presenteert IFAT München de Spotlight Area Hydrogen. Het fungeert als aanspreekpunt voor vragen over dit onderwerp van waterstof in de circulaire economie. Het platform wordt geopend op Maandag 13 mei om 13.30 uur door de Beierse minister van Economische Zaken Hubert Aiwanger.
 • Op de dinsdag van de beurs, 14 mei, Dr. Franziska Brantner,
  Parlementair staatssecretaris bij het federale ministerie van Economische Zaken
  Zaken en Klimaatbescherming, zal bespreken met vooraanstaande vertegenwoordigers
  van brancheverenigingen in het topgesprek over de circulaire economie.
 • Manfred Weber, voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP), zal dat doen
  bespreek de Europese Green Deal met onder meer het Tsjechische Milieu
  Minister Petr Hladik op woensdag 15 mei.
 • De “Toekomst van het leven – Aanpassing aan de gevolgen van klimaatverandering” is de sleutel onderwerp voor de discussie tussen internationaal gerenommeerde sterarchitect Daniel Libeskind en Oxford Professor Ian Goldin op de vrijdag van de beurs.

IFAT München 2024 is niet alleen indrukwekkend vanwege de line-up van vertegenwoordigers uit de politiek en het bedrijfsleven, maar ook vanwege de vele exposanten en bezoekers over de hele wereld en verrijken de beurs met hun onderwerpen. Voor het milieu technologie is de wereldwijd toonaangevende vakbeurs zowel het centrale netwerkevenement als een kenniscentrum. Enkele cijfers vormen daar een indrukwekkend bewijs van:

 • Ruim 3.100 exposanten presenteren zichzelf en hun oplossingen op
  IFAT München, waarvan 55 procent afkomstig is uit het buitenland. Dat is een verdere impuls internationalisering vergeleken met het vorige evenement in 2022.
 • IFAT München beslaat in totaal 300.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte
  – het equivalent van ongeveer 42 voetbalvelden. Genoeg ruimte voor bijv. de Trucks in Action show, die zich in de buitenruimte boven Hall C6 bevindt. Hier zal de gemeentelijke voertuigbranche live presentaties geven mogelijkheden en kenmerken van het wegenonderhoud en -schoonmaak, en verwijderingssectoren. Er zullen ruim 150 machines en vrachtwagens worden gepresenteerd, ook met elektrische en waterstof aandrijvingen.
 • Er zal ook speciale aandacht zijn voor duurzaamheid op het gebied van milieu
  technologiebeurs. Kaartjes voor het openbaar vervoer zijn voor het eerst inbegrepen
  tijd in de toegangsprijs. Naar verwachting zal 60 procent van de bezoekers hiervan gebruik maken openbaar vervoer. Gedurende de gehele duur van het festival zullen er 200 bussen rijden beurs. De metro rijdt ook elke vijf minuten.
 • Met meer dan 120.000 bezoekers verwacht uit meer dan 150 landen,
  Het zal erg druk zijn in de hotels, restaurants en biertuinen van München. IK DIK
  Bezoekers van München kunnen kamperen op het beursterrein. Er zijn momenteel
  daarvoor ongeveer 180 aanmeldingen.

Meer informatie over IFAT München vindt u op www.ifat.de/.en