HVC haalt Weeelabex-certificaat

HVC heeft deze week het Weeelabex-certificaat behaald. Met de certificering voldoen we aan de wettelijke eisen die per 1 juli gesteld worden aan bedrijven die afgedankte elektronica en elektrische apparaten (AEEA) willen verwerken.

Op het regionaal sorteercentrum in Dordrecht wordt het elektronisch afval in twintig hoofdsoorten gescheiden. Het afval is afkomstig van afvalbrengstations uit de regio. Recyclingbedrijven verwerken het afval weer tot waardevolle grondstoffen. De werkzaamheden bij HVC worden in Dordrecht handmatig uitgevoerd door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier zijn 10 tot 15 arbeidsplaatsen gecreëerd. Door regionale invulling van sorteer- en verwerkingswerkzaamheden worden bovendien transportkilometers gereduceerd en wordt de CO2-uitstoot verminderd.

Weee Nederland is een collectief terugnamesysteem dat namens producenten en importeurs terugname en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten organiseert. Weee Nederland werkt hiervoor samen met gemeenten en externe partners zoals HVC. Naast het geven van een kostenvergoeding maakt Weee Nederland de inzameling van AEEA vooral sociaal duurzaam.