Huisvuilcontainers sneller vol door thuiswerkers!

Afgelopen weekend (15 en 16 maart) laat een duidelijke stijging zien.... klik op de afbeelding voor vergroting.

Uit data vanuit vulgraad systemen van een groot aantal gemeenten in Nederland blijkt dat er een flinke toename aan huishoudelijk afval is. Het thuiswerken in verband met het corona virus en het niet uit eten gaan maar thuis koken zorgt er voor dat er veel meer afval in containers wordt gedeponeerd.

Huisvuilcontainer met vulgraadsensor

Bij Waste Vision, zij leveren onder andere Route Vision software, hebben ze de afgelopen dagen gezien dat containers sneller vol raken dan in de afgelopen periodes het geval was.

Arjen Wittekoek, CEO van Waste Vision, vertelt: “Onze IoT oplossingen voor onder andere toegangscontrole maar ook dynamisch inzamelen zijn in diverse grote steden en gemeenten in Nederland in gebruik. Dagelijks wordt een enorme hoeveelheid aan data gegeneert. Vanuit deze data zien wij sinds feitelijk afgelopen weekend een forse stijging in hoeveelheid huishoudelijk afval dat in ondergrondse containers wordt gedeponeerd. Wij hebben pro-actief onze klanten geïnformeerd, om te voorkomen dat er te laat extra capaciteit wordt ingeschakeld en/of ritten worden gereden”

Bij de inzamelenden gemeenten en bedrijven heeft de toename in aanbod van afval, mede door het tijdig signaleren vanuit de systemen, niet geleid tot uitpuilende en of niet op tijd geledigde containers.