Heros levert 125.000 ton secundaire bouwstof

Heros Sluiskil levert voor de verbreding van de Tractaatweg 125.000 ton granova® combimix. De vrij toepasbare bouwstof komt overeen met het schoongemaakte huisvuil van twee miljoen mensen. De werken aan de Tractaatweg, de verbinding tussen de N61 ten zuiden van Terneuzen en de R4 bij Zelzate, zijn ondertussen in volle gang. De aansluitingen op de Tractaatweg bij de Axelse Sassing (N686), Zwartenhoek (N258) en Molenverkorting (N683) worden ongelijkvloers aangelegd. De hele Tractaatweg krijgt in beide richtingen twee rijstroken. Dat heeft ten doel dat automobilisten veilig en vlot van Goes naar Gent (N62) kunnen rijden en vice versa. De N62 is een belangrijke weg tussen de zeehavens en de industriegebieden van Gent, Terneuzen en Vlissingen.

Het product granova® combimix is met ingang van 1 oktober 2017 opgenomen in de toepassingsverklaring ‘Eisen Onderbouw’ en ‘Eisen Berm’ van Rijkswaterstaat. Heros is hiermee het eerste afvalverwerkend bedrijf in Nederland dat, overeenkomstig de Green Deal, een bouwstof uit AEC-bodemas produceert die de goedkeuring van Rijkswaterstaat draagt. Begin 2018 wordt bij Rijkswaterstaat in Utrecht aan Heros officieel het certificaat voor toepassing van granova® combimix overhandigd. Het is een erkenning dat dit hoogwaardige product toegepast mag worden in werken waar Rijkswaterstaat opdrachtgever is.

Heros is in 2012 gestart met de productie van granova®, een extra stap in de opwerking van AEC-bodemas. Granova® granulaat, dat ontstaat na mechanische bewerking, vindt zijn toepassing met name in de betonwarenindustrie. Granova® combimix, dat ontstaat na een wasproces, is bestemd voor wegenbouw, bedrijfsterreinen en infrastructurele werken.