Haal meer waardevolle grondstoffen uit jouw sorteerlijn!

Een innovatieve scheidingmethode op lengte met behulp van magnetisme

Je treft INmagnetics op stand H115 tijdens de Vakbeurs Recycling

Haal meer waardevolle grondstoffen uit jouw sorteerprocessen! Denk dan aan ontijzering waarbij batterijen in de ijzerstroom zitten, staaldraden uit bandenrecycling voor vezelversterkt beton, of boutjes op lengte sorteren. Waardevolle (of schadelijke) materialen hebben vaak een specifieke eigenschap zoals “lengte” en worden met een standaard magneetoplossing gemist. Juist die lengte heeft meerwaarde!

Met de huidige magnetische oplossingen was het nog niet mogelijk om op lengte te selecteren. Niet alle waardevolle (of schadelijke) magnetische materialen konden worden gescheiden en gingen verloren in het residu of moeten tegen hoge kosten verwerkt worden.

De inzet van lengte magnetisme maakt het mogelijk om gericht te selecteren / sorteren. Een scheidingsresultaat waar je meer mogelijkheden tot hoogwaardige recycling bereikt. Beter voor het milieu en installatie rendement.

MLS is een nieuwe sorteer techniek* die een scheiding maakt op de lengte. De lengte waarop gesorteerd wordt, is eenvoudig instelbaar. Alles groter of gelijk aan de ingestelde waarde zal worden gescheiden. Producten dienen hiervoor wel magnetiseerbaar te zijn (zoals ijzer en staal). De techniek maakt het onder andere mogelijk om een mix van stalen boutjes te sorteren op lengte (bijvoorbeeld na een verzink proces), magnetische batterijen uit een goederenstroom te halen of de staaldraadjes uit autobanden te sorteren op lengte (toepassing als wapening in beton) en nog veel meer.

MLS is toepasbaar op talloze sorteerprocessen en sowieso zeer geschikt voor:

  • Batterij sortering
  • Ontijzering
  • Electronica en WEEE recycling
  • Banden recycling

De techniek is ontwikkeld door INmagnetics, met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring in permanent magnetisme: van innovatieve ontwerpen en calculeren van magneet systemen, het ontwerpen van uw ontijzering/recycling producten en desgewenst behoort ook de productie hiervan tot de mogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op, of kom naar de recyclingbeurs in Gorinchem in november, stand H115, Kijk voor meer informatie op www.INmagnetics.com

*patent aanvraag ingediend