Grootste restafvalkeuken van Rotterdam vrijwel volgeboekt tijdens Wereldhavendagen

Veel belangstelling voor afval

Afval staat in de belangstelling. Die conclusie mag wel worden getrokken nu blijkt dat de open dag van afval- en energiebedrijf AVR op 8 september in korte tijd vrijwel helemaal is volgeboekt.  De open dag staat geheel in het teken van de energie die AVR uit restafval haalt: de weg van ‘waardeloze’ afvalzak naar waardevolle energiebron. Bezoekers hebben de optie om een tour te volgen en komen op plekken die speciaal voor deze open dag zijn opengesteld voor publiek. AVR is van 09:00 tot 11:00 speciaal geopend voor bezoekers van de Wereldhavendagen. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen overige geïnteresseerden AVR bezoeken. Aanmelden is verplicht.

“We zijn ongelooflijk trots op onze positie in de Rotterdamse haven en de bijdrage die we leveren aan een duurzame wereld waarin niets onbenut blijft”, zegt Pim de Vries, director Waste Processing. “We zijn als samenleving meer dan ooit bezig met het scheiden van afval maar de realiteit is dat er vandaag de dag restafval overblijft dat een bestemming nodig heeft. Dan komen wij in actie. Hoe dat proces er vervolgens uitziet, met wie we elke dag samenwerken en hoe we die ‘rest van de rest’ precies omzetten in stadswarmte, elektriciteit, stoom en zelfs stoeptegels, dat laten we de bezoeker graag zien op 8 september aanstaande.”

Het programma
Het programma biedt voor ieder wat wils en de bezoeker volgt letterlijk een rode draad in het proces van restafval naar energie en grondstoffen. Het gaat over de noodzaak van afval scheiden, maar ook over hoe restafval een nieuw leven krijgt door middel van stoom, elektriciteit en warmte. Voor kinderen is een speciale kidshoek ingericht waar geknutseld en gekleurd kan worden. Het gehele programma is te vinden op de website van AVR: www.avr.nl/opendag