AMCS, leverancier van software en voertuigtechnologie voor de afval- en recyclingbranche, heeft de Duitse branchegenoot Quentic gekocht.

AMCS en Quentic maken vandaag bekend dat AMCS een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Quentic. De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de regelgevende instanties en zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond. Met deze overname breidt AMCS haar expertise wereldwijd in de milieudiensten industrie aanzienlijk uit. Het management team van Quentic zal samen met AMCS verder vorm geven aan de toekomst van het merk en het bedrijf als een wereldwijde marktleider voor milieu, gezondheid, veiligheid en kwaliteitsmanagement software en diensten. Beide bedrijven erkennen het potentieel van het gezamenlijk aanbieden van digitale bedrijfsoplossingen voor een gezondere, schonere en duurzamere wereld.

AMCS, de toonaangevende wereldwijde leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de milieu-, nuts-, afval-, recycling- en resource-industrie, en Quentic, een van de toonaangevende leveranciers van Software as a Service voor EHSQ- en ESG-beheer, hebben vandaag aangekondigd dat zij een overeenkomst hebben getekend voor de overname van Quentic door AMCS. Na goedkeuring door de toezichthouder zal Quentic onderdeel worden van AMCS. Alle partijen hebben ingestemd met geheimhouding van de details van de transactie.

AMCS breidt aanbod milieudiensten uit naar een bredere industrie
Het bundelen van de krachten is een belangrijke stap voor beide bedrijven. Als wereldleider voor software- en voertuigtechnologie-oplossingen in de milieu-, utiliteit-, recycling- en grondstofindustrie, verbreedt AMCS met deze overname haar marktpositie. Met Quentic als onderdeel van het AMCS portfolio, biedt het bedrijf nu meer geavanceerde digitale oplossingen aan een bredere industrie die de activiteiten van de klanten zullen verrijken die direct invloed hebben op het milieu voor een gezondere, schonere, en duurzamere wereld.

“AMCS en Quentic zijn zeer op één lijn met de missie om een ecologisch duurzame toekomst te stimuleren”, zegt Jimmy Martin, CEO van AMCS. “We zijn verheugd om de technologie van Quentic in het AMCS portfolio van oplossingen te brengen en kunnen nu verder gaan met een sterkere focus op het beïnvloeden van de gehele supply chain die slimmere resultaten biedt van het automatiseren en digitaliseren van hun bedrijven — het zoveel mogelijk verminderen van afval”

Quentic voegt 15 jaar EHSQ excellentie toe aan AMCS’s portfolio
Markus Becker (CEO), Sebastian Mönnich (COO) en Hardy Menzel (CTO) hebben Quentic in 2007 opgericht als software voor milieubeheer (voorheen EcoIntense). Vandaag de dag biedt Quentic een holistische en modulaire Software-as-a-Service-oplossing voor het beheer van alle taken en processen met betrekking tot milieu-, gezondheids-, veiligheids- en kwaliteitsbeheer (EHSQ), evenals aan bedrijfsverantwoordelijkheid gerelateerde gebieden op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG). Quentic’s weg om een van de toonaangevende leveranciers van oplossingen in de industrie te worden werd in verschillende fasen ondersteund door One Peak en Morgan Stanley Expansion Capital, evenals het Duitse High-Tech Gründerfonds (HTGF).

Samen met AMCS zal het managementteam de toekomst verder vormgeven met een gecombineerd portfolio van oplossingen. “We hebben Quentic gebouwd op de waarden van het leveren van een zinvolle bijdrage aan mens, maatschappij en milieu”, aldus Markus Becker, CEO van Quentic. “Daarom zijn we verheugd om in AMCS een partner te hebben gevonden die volledig aansluit bij onze missie om bedrijven over de hele wereld digitaal in staat te stellen om mensen, bedrijfs- en milieuprocessen op alle niveaus duurzaam te beheren. Deze stap is een uitstekende gelegenheid voor Quentic om haar merk en positie in de EHSQ en ESG softwaremarkt verder te versterken.”

Expertise inzetten voor een netto zero carbon toekomst 
Quentic en AMCS zullen substantieel profiteren van elkaars expertise en competentie in de markt. Het beheer van hulpbronnen van wieg tot wieg is een belangrijke verantwoordelijkheid geworden voor bedrijven in alle sectoren wereldwijd. Door de integratie van de bedrijven kunnen klanten aan beide zijden profiteren van een breed scala aan oplossingen die end-to-end standaardisatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen ondersteunen om de efficiëntie te verhogen, activiteiten te stroomlijnen en toe te werken naar een veilige en duurzame toekomst.

Over AMCS
Het hoofdkantoor van AMCS is gevestigd in Limerick, Ierland. AMCS heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Australië, met meer dan 800 werknemers in 12 landen. AMCS is een wereldleider op het gebied van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de milieu-, nuts-, afval-, recycling- en grondstoffenindustrie en biedt optimalisatieoplossingen voor de bredere transport- en logistiekmarkt. AMCS helpt meer dan 3.000 klanten in 22 landen om hun operationele kosten te verlagen, het gebruik van activa te verhogen, marges te optimaliseren en de klantenservice te verbeteren. Hun bedrijfssoftware en SaaS-oplossingen leveren digitale innovatie aan de opkomende circulaire economie over de hele wereld.

Over Quentic
Quentic is een van de toonaangevende oplossingsleveranciers van Software as a Service (SaaS) voor EHSQ en ESG management. Het Quentic platform bestaat uit tien individueel combineerbare modules en biedt een ideale manier voor bedrijven om Gezondheid & Veiligheid, Risico’s & Audits, Incidenten & Observaties, Gevaarlijke Chemicaliën, Controle van Werkzaamheden, Juridische Compliance, Online Instructies, Processen, Milieubeheer en Duurzaamheid te beheren. Het portfolio wordt aangevuld door de Quentic App voor mobiele rapportage en door Quentic Analytics voor krachtige HSEQ data analyse met behulp van duidelijke en dagelijks bijgewerkte dashboards. Meer dan 900 bedrijven vertrouwen op de softwareoplossingen van Quentic om het HSEQ-management van hun organisatie en de verantwoordelijkheidsgebieden op het gebied van Milieu, Sociaal en Governance (ESG) te versterken. De integratieve software is ook geschikt voor de ondersteuning van uitgebreide managementsystemen in overeenstemming met ISO 14001, ISO 45001 en ISO 50001. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn, Duitsland, en heeft meer dan 250 mensen in dienst. Vestigingen zijn er in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Zweden, Denemarken, België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië.