Feest bij GP Groot. Op maandag 1 februari werd de 1.000ste medewerker van de GP Groot groep verwelkomd. Na het 100-jarig jubileum in 2017 vormt dit weer een mooie nieuwe mijlpaal in de historie van het van oorsprong Noord-Hollandse bedrijf. De veelzijdige speler in de wereld van de circulaire economie en energietransitie maakte de afgelopen jaren een sterke groei door. In 2018 telde het personeelsbestand nog ‘slechts’ 800 medewerkers.

De 1.000ste medewerker gaat aan de slag als chauffeur voor het bedrijfsonderdeel GP Groot inzameling, dat met meer dan 200 voertuigen dagelijks afval inzamelt bij particulieren, bedrijven en overheid.  Om de feestelijke gebeurtenis luister bij te zetten werd de nieuwe collega volkomen verrast. Hij werd thuis opgehaald met een limousine, om vervolgens op de rode loper te worden onthaald door de divisiedirecteur. Zijn collega’s begroetten hem ‘coronaproof’ met videoboodschappen op een grote videowall. Daarna kreeg hij de sleutels van ‘zijn’ vrachtwagen en kon hij beginnen aan zijn eerste werkdag op de portaalwagen van GP Groot. Een impressie van het feestelijke onthaal van GP Groots 1.000ste collega is te zien op de website www.werkenbijgpgroot.nl/duizend/

De nieuwe medewerker is net als zijn 999 collega’s geen nummer binnen GP Groot. “Wij houden altijd oog voor het individu”, stelt HR-manager Paul Beelen. “GP Groot is van origine een familiebedrijf en dat gevoel willen we vasthouden. We vinden het heel belangrijk dat iedereen in onze organisatie op zijn plek is en zich thuis voelt. Voor wie wil en kan, zijn er volop doorgroeimogelijkheden en naast het werk worden diverse initiatieven georganiseerd, zoals workshops en sportactiviteiten.”

De GP Groot groep bestaat uit de bedrijfsonderdelen GP Groot inzameling, GP Groot recycling, GP Groot brandstoffen en oliehandel en GP Groot infra en engineering. Sinds 1917 groeide het familiebedrijf uit tot een onderneming met 1.000 medewerkers. De activiteiten binnen de GP Groot groep lijken heel divers, maar hebben één streven gemeen: samen werken aan een circulaire, energie neutrale en klimaatbestendige toekomst.