Gratis compost op milieustraten voor aanleveren grof groenafval

Op milieustraten van Saver 1 zak compost van 40 liter bij inlevering grof groenafval
Vanaf 1 maart 2016 sluiten de Savergemeenten aan bij de Landelijke Compostactie. Inwoners van de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Halderberge die grof groenafval bij de milieustraat van Saver komen brengen, ontvangen gratis 1 zak compost. Met deze actie bedanken de gemeenten en Saver de inwoners voor hun inspanning om gft- en groenafval gescheiden aan te leveren.

‘Van het een… komt het ander’
Al een groot aantal jaren bieden inwoners van de vier Savergemeenten hun groente-, fruit- en tuinafval en ook grof groenafval (zoals snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Van het door Saver ingezamelde afval wordt compost maakt. Dit komt ook terug binnen de campagne ‘Van het een…komt het ander’ van Saver. Burgers worden geïnformeerd over wat er uiteindelijk van de ingezamelde grondstoffen wordt gemaakt.

Het scheiden van organisch afval levert een positieve bijdrage aan het milieu. Daarom bedanken de gemeenten en Saver inwoners graag voor hun inzet. Als dank wordt tijdens de Landelijke Compostactie gratis compost beschikbaar gesteld. (zolang de voorraad strekt) De actie loopt tot en met 9 april.

Deelnemende milieustraten
De volgende milieustraten doen mee aan de Landelijke Compostactie:

  • Milieustraat Borchwerf aan de Rietschotten 7 in Oud Gastel;
  • Milieustraat Bergen op Zoom, Van Konijnenburgweg 58 in Bergen op Zoom;
  • Milieustraat Woensdrecht, Noordstraat 10 in Ossendrecht.

Goed voor milieu én portemonnee!
Compost is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpen inwoners dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren is daarnaast een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval.

Goed voor de tuin: natuurlijke balans
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.