GP Groot reduceert CO2 uitstoot met 19%

Verduurzamen, CO2 reductie, alternatieve energie en klimaatdoelstellingen. Voor velen bedrijven zijn het termen op papier. GP Groot weet deze echter te implementeren in de practische bedrijfsvoering.

Sinds 2011 is GP Groot in het bezit van een CO2 bewust certificaat niveau 3. Dat GP Groot dit certificaat verdient blijkt wel uit het feit dat het afgelopen jaar de CO2 uitstoot met 19% heeft gereduceerd! Dit past bij de duurzame ambities die GP Groot heeft en die zijn voor de komende jaren niet minder. Voor 2013 en 2014 zal het niveau elk jaar met een trede omhoog gaan tot de maximale trede 5.

De behaalde resultaten zijn het gevolg van grote stappen. Zo wordt er geïnvesteerd in machines en voertuigen die werken op alternatieve brandstoffen en groene stroom. Bijna alle bedrijfsonderdelen van GP Groot zijn overgeschakeld op het gebruik van groene stroom uit afval.

Om de samenleving verder te verduurzamen zet GP Groot samen met HVC met behulp van twee windmolens een grote hoeveelheid groene stroom op het net. Genoeg om 2700 huishoudens van hun dagelijkse stroombehoefte te voorzien.