GP Groot plaatst 220 ondergrondse containers binnenstad Alkmaar

Op donderdag 27 februari 2014 levert GP Groot infra de eerste twee ondergrondse containers op in de Marktstraat van Alkmaar van de totaal 220 containers. De locatie wordt om 15.00 uur officieel in gebruik genomen door wethouder Jan Nagengast. Deze containers maken deel uit van het omvangrijke project om op 50 locaties 220 containers te plaatsen in de binnenstad en de Spoorbuurt van Alkmaar. Gemeente Alkmaar besteedde medio 2013 de plaatsing van circa 220 ondergrondse (pers)containers Europees aan. GP Groot kwam met de beste aanbieding, en bovendien met een plan van aanpak dat perfect aansloot bij de visie van de gemeente met betrekking tot duurzaam ondernemen. ,,Want,’’ zegt directeur GP Groot infra, Kees Uiterwijk Winkel, ,,dit werk is ons op het lijf geschreven. Ons bedrijf ligt één lijn met de gemeente Alkmaar als het gaat om duurzaamheid.’’

Schone binnenstad
Belangrijkste reden voor de gemeente om over te stappen op ondergrondse containers is de overlast die door meeuwen wordt veroorzaakt in de stad. Meeuwen zien elke open vuilnisbak of vuilniszak als een rijk gevulde tafel. Maar na de maaltijd ligt het afval her en der over straat verspreid, met alle ergernissen van dien. De gemeente Alkmaar wil graag een schone binnenstad zijn voor haar bezoekers en toeristen. Daarom heeft het college unaniem ingestemd met de plaatsing van ondergrondse containers in de binnenstad en de Spoorbuurt. In vier jaar tijd moeten alle containers zijn geplaatst.

,,We hebben meer dan genoeg kwaliteit in huis om dit werk te doen en gelukkig hebben we, dankzij de nieuwe aanbestedingswet, ook een eerlijke kans gekregen om deze aanbesteding binnen te kunnen halen’’, zegt Uiterwijk Winkel. ,,Het gaat weliswaar om de economisch meest voordelige inschrijving, waarbij het plan van aanpak een belangrijk rol speelt bij de weging. Op die manier kun je je als middelgroot bedrijf toch onderscheiden.’’ Voor de uitvoering werkt GP Groot samen met haar partners VConsyst en Sidcon. Genoemde partners leveren de ondergrondse (pers)containers.