Circulair bouwen is dé toekomst voor de Nederlandse bouwsector. Van ontwerpfase tot uitvoering: het vraagt om een andere aanpak van iedereen in de bouwketen. Daarom organiseert GP Groot een gratis webinar over circulair bouwensamen met Fanauw Hoppe, ketenaanjager van de provincie Noord-Holland en Hans Verkleij van Calduran, marktleider in kalkzandsteenoplossingen. Dinsdag 7 februari a.s. om 15:00 uur is hét moment om in één keer op de hoogte te zijn van wat er nu al mogelijk is in circulair bouwen.

Nederlandse bouwsector circulair
De Nederlandse bouwsector is nu nog een grootverbruiker van primaire grondstoffen en 35% van de totale Nederlandse afvalstroom is het gevolg van bouw- en sloopactiviteiten. Dit moet anders om onze wereld leefbaar en toekomstbestendig te houden. Daarom heeft de overheid klimaatdoelstellingen opgesteld. In 2030 moet de Nederlandse economie voor 50% circulair zijn en vanaf 2050 zelfs 100%.

Dit heeft grote gevolgen voor de Nederlandse bouwsector en daarom moet de noodzakelijke verandering naar circulair bouwen nú in gang worden gezet.

In één keer weten wat er nú al kan worden gedaan op het gebied van circulair bouwen?
Volg het gratis webinar circulair bouwen en ontdek:

  • Wat je nú al kunt doen aan circulair bouwen: van circulaire keuzes maken bij de start van een bouw- of verbouwproject tot de afvalinzameling op de bouwplaats.
  • Het belang van ketensamenwerking en de rol van provincie Noord-Holland in circulair bouwen.
  • Welke circulaire bouwmaterialen er zijn en hoe zij bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot van een project.
  • Hoe je bouwafval recyclet en wat je daar weer van kunt maken.
  • De hergebruikmogelijkheden van bouwmaterialen: circulair slopen en het opnieuw toepassen van gebruikte bouwmaterialen.

Coraline Noordzij, projectmanager GP Groot: “Circulair bouwen doe je samen. Daarom nemen we je tijdens dit webinar mee in de mogelijkheden die er nú al zijn en hoe we ons blijven ontwikkelen. Het is noodzakelijk dat we nu stappen nemen richting een circulaire bouweconomie, want over minder dan zeven jaar moet de Nederlandse bouwsector al voor 50% circulair zijn. Door deel te nemen aan dit webinar heb je weer concrete handvatten om verder te ontwikkelen in circulair bouwen. En willen we je inspireren om samen stappen te zetten.”

Wanneer is het webinar?
Datum: dinsdag 7 februari 2023
Tijd: 15:00 uur
Duur: 45 minuten

Direct aanmelden via: https://www.gpgroot.nl/week-van-de-circulaire-economie/

Presentatoren

  • Coraline Noordzij, projectmanager GP Groot inzameling
  • Fanauw Hoppe, ketenaanjager provincie Noord-Holland
  • Kees Maurice, accountmanager grondstoffen GP Groot recycling
  • Hans Verkleij, productmanager Calduran: marktleider in kalkzandsteenoplossingen
  • Bert de Vilder, senior projectleider circulair slopen GP Groot infrarealisatie

Week van circulaire economie
Van 6 t/m 11 februari 2023 is het de week van de circulaire economie. Voor GP Groot zijn de circulaire economie en de energietransitie de belangrijkste pijlers onder de dienstverlening. We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van concrete oplossingen en activiteiten op onze werkgebieden. Door onze kennis, expertise en netwerk te verbinden, kunnen we klanten echt ondersteunen in hun streven om duurzamer te gaan ondernemen.

De GP Groot groep bestaat uit GP Groot inzameling, GP Groot recycling, GP Groot energie en GP Groot advies en infrarealisatie. De activiteiten binnen de GP Groot groep lijken heel divers, maar we werken allemaal samen aan hetzelfde doel: een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.