GP Groot neemt inzamel- en recyclingactiviteiten van Bnext.nl over

Overname versterkt positie GP Groot in Zuidwest-Nederland

GP Groot heeft per 1 januari 2023 de Bnext.nl activiteiten (voorheen Beelen) van Opportunity Partners overgenomen. De overname vormt zowel qua activiteiten als werkgebied een uitstekende aanvulling op de bestaande inzamel- en recyclingactiviteiten van GP Groot.

Wim Horeman, divisiedirecteur van GP Groot: “We zijn met onze inzamel- en recyclingactiviteiten vooral actief in Noord-Holland en Noord-Nederland. De afgelopen jaren hebben we ons gericht op verdere uitbreiding in het noorden van Nederland en naar Zuid-Holland. De activiteiten en het werkgebied van Bnext.nl sluiten bijna naadloos op die van GP Groot aan. Deze overname vormt een logische volgende stap in onze strategie”.

De door GP Groot overgenomen Bnext.nl-activiteiten vertegenwoordigen een jaaromzet van ruim 75 miljoen euro en hebben betrekking op 260 medewerkers. De Bnext.nl locatie Terneuzen maakt geen deel uit van de overname. GP Groot zal haar activiteiten voortzetten in een regiomodel met een aantal autonome merken: NNRD en Visser ATR in Noord- Nederland, GP Groot in Noordwest-Nederland en Bnext.nl in Zuidwest-Nederland.

De overname is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Bnext.nl. Jasper Rikken, CEO van Bnext.nl: “Afgelopen jaren hebben we mooie stappen gezet in de verdere professionalisering van onze inzamel- en recyclingactiviteiten. Met de overname door branchegenoot GP Groot, in combinatie met het behoud van de eigen Bnext.nl identiteit, worden de continuïteit en groeimogelijkheden van Bnext.nl gewaarborgd”.

Duurzaamheid staat bij beide partijen hoog in het vaandel. Wim Horeman: “GP Groot groep richt zich op de realisatie van een circulaire economie, hierop sluiten de Bnext.nl activiteiten op het gebied van circulair denken en opwerken van reststromen tot nieuwe grondstoffen goed aan. In aanvulling hierop richt GP Groot energie zich op het faciliteren van duurzame mobiliteit. Al met al dus een uitstekende match.”

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).