GMT integreert Waze en Skobbler navigatie apps in Mobile Order Management

Daar waar de ene organisatie kiest voor een Mobile Order Management (MOM) app om met een tablet in het voertuig productiever en papierloos te kunnen werken, daar kiest de andere organisatie er voor omdat ze sneller kunnen factureren. Voor ieder bedrijf gelden andere voordelen. Voor ons een bron van inspiratie.

Daarom ontwikkelen we in hoogtempo en met een heldere roadmap verder aan bijvoorbeeld onze iPad app voor in het inzamelvoertuig. Ontwikkelingen op technologisch gebied bieden steeds nieuwe toepassingsmogelijkheden. Ook de vele enthousiaste eindgebruikers van onze apps komen steeds vaker met ideeën en wensen. In de komende serie nieuwsberichten belichten we de highlights van onze overvolle roadmap. Vandaag: navigatie.

Nieuwste van het nieuwste op navigatiegebied
De nieuwste MOM release biedt de meest moderne navigatie-toepassingen van dit moment. De app was al geïntegreerd met diverse navigatie-apps die in de App store beschikbaar zijn. In de laatste versie hebben we daar het op OpenStreetmaps gebaseerde ‘Skobbler’ en de social Geo app ‘Waze’ aan toegevoegd.

Skobbler is een betaalde punt-naar-punt navigatie app met een fraaie gebruikersinterface en zeer accurate kaarten die zowel online als offline gebruikt kunnen worden. Het gebruik van offline kaarten beperkt het dataverkeer en daarmee de kosten van het maandelijkse abonnement. Een zeer actieve community houdt de OpenStreetmap kaarten actueel. Hierdoor zijn nieuwe wegen of situaties vaak veel sneller verwerkt dan in traditionele, niet-open source kaarten. Klik hier voor meer info over Skobbler.

Waze is heel bijzondere navigatie app. Een zogenaamde “Social GPS & Traffic” applicatie. Waze is ’s werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie app. Al meer dan 40 miljoen mensen maken gebruik van de app die niet alleen navigeert maar ook de meest actuele verkeersinformatie, wegomleidingen en ongevallen kent. Ook kunnen chauffeurs onderling berichten versturen en kan de App inzichtelijk maken waar de voertuigen zich bevinden. Gebruikers dragen bij aan het succes door actuele data en gebeurtenissen te delen met de community. Helemaal van deze tijd!

Ervaringen overtroffen de verwachtingen
Een aantal van onze klanten heeft in een bèta release al ervaring op kunnen doen met Skobbler en Waze. De positieve reacties overtroffen al onze verwachtingen! Reacties als: “Deze app heeft het meest actuele kaartmateriaal waar ik ooit mee gereden heb”. Nog voor de officiële opening waren bijvoorbeeld de nieuwe verkeerssituaties rondom de A4 bij Hoofddorp, de A10 bij Diemen en de A15 bij de Maasvlakte al volledig in de kaarten verwerkt! Ook opvallende feedback van chauffeurs is dat de GPS module in een iPad of iPhone veel nauwkeuriger is dan de GPS van he voertuig of een traditionele boordcomputer.

Bekijk de demo video van Waze http://youtu.be/cZs6osanDDQ. Dat het hier niet om zomaar iets gaat blijkt wel uit het feit dat Google in juni 2013 Waze heeft gekocht voor circa $1.3 miljard.

‘Wie is waar’ is niet langer meer de vraag… maar een gegeven
Naast de gave geavanceerde navigatiemogelijkheden van Waze biedt deze toepassing tegelijkertijd ook de functie van fleetmonitor. Binnen de app kunt u een ‘bedrijfs’ groep aanmaken met daarin alle chauffeurs. Hierdoor kan de planner realtime de verschillende wagens volgen op zijn beeldscherm.

GMT komt zelf binnenkort met een geavanceerdere versie van de Fleetmonitor app voor bedrijven die meer willen dan de standaard die de Waze app biedt. De ontwikkelingen hiervoor zijn in volle gang. Later hierover meer.

Mobile Order Management: ook voor uw back office!
Het goede nieuws is dat MOM niet alleen in combinaties met onze eigen applicaties CLEAR en AfvalRIS draait maar ook kan worden aangesloten op applicaties van derden. Er zijn standaard Api’s voorhanden en alles is goed gedocumenteerd. Informeer nu naar de mogelijkheden en neem contact op met onze sales afdeling sales@gmt.nl.

Doe mee met een pilot! Wij nemen graag uw wensen mee in de nieuwe ontwikkelingen!

 

[vc_button title=”Meer over GMT” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/gmt-waste-management-software/”]