Gezond Transport Prijs voor Van Dalen Transport, GP Groot en Noordendorp Transport

Foto: v.l.n.r. mw. Polee – directeur Gezond Transport, dhr. Van Dalen – directeur Van Dalen Transport, dhr. Wentink – directeur Noordendorp Transport en dhr. Horeman – directeur GP Groot

Op donderdag 6 september heeft Gezond Transport op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem de winnaars van de Gezond Transport Prijs 2013 bekend gemaakt.

Van Dalen Transport B.V. uit Nuenen is de beste in de categorie kleine bedrijven, Noordendorp Transport B.V. is winnaar in de categorie middelgrote bedrijven en G.P. Groot B.V. uit Alkmaar heeft gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Tijdens deze negende editie zijn de prijzen uitgereikt door Peter Sierat, algemeen directeur van Transport en Logistiek Nederland, en Frank Pavias, bestuurder Transport en Logistiek bij FNV Bondgenoten en tevens juryvoorzitter van de Gezond Transport Prijs 2013.

De jury bestond dit jaar naast de voorzitter uit Leo Vermeer namens TLN, Ad Ghering van Zilveren Kruis Achmea, Ernst Koningsveld van TNO en namens Gezond Transport Herma Polee en Remco Keus.

Bij Van Dalen Transport is de jury vooral onder de indruk van het feit dat dit bedrijf het met bescheiden middelen goed voor elkaar heeft. Er is oog voor duurzame inzetbaarheid. Door goed materieel, aanpassingen als dat nodig is, en bij het plannen wordt goed rekening gehouden met de werk-privé balans.

Noordendorp Transport B.V. heeft volgens de jury het beperken van arbeidsrisico’s hoog in het vaandel staan en er wordt een goed en actief verzuimbeleid gevoerd. Alles is er op gericht om medewerkers door aanpassing van werkplek en functie. lang en duurzaam aan het werk te houden.

De jury oordeelt dat de totale organisatie van G.P. Groot B.V. (directie, management, OR, medewerkers, maar ook materieel en huisvesting) een intrinsieke verbetergerichtheid uitstraalt. Het is een zeer mens- en ontwikkelgericht bedrijf. Zo rijdt een stagiair van de Hogeschool Utrecht mee met chauffeurs om de veiligheid onderweg in kaart te brengen en op een hoger niveau te krijgen.

Met de Gezond Transport Prijs wil Gezond Transport bedrijven met een goed beleid en/of goede praktijken op het gebied van preventie, verzuim en re-integratie belonen voor hun inspanningen. Gezond Transport vraagt hiermee aandacht voor gezond en veilig werken in de gehele sector.

Ook worden andere werkgevers in de sector gestimuleerd om dagelijks aandacht te besteden aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.