Gemeente Mook en Middelaar sluit aan bij Dar

Per 1 januari 2021 sluit de gemeente Mook en Middelaar aan bij Dar. Dit betekent dat Dar vanaf het nieuwe kalenderjaar verantwoordelijk is voor het ophalen en verwerken van het huishoudelijke afval in deze gemeente. De gemeente Mook en Middelaar is vanaf 1 januari 2021 medeaandeelhouder van Dar.

Voor bewoners verandert er het eerste jaar weinig
Gemeente Mook en Middelaar en Dar gaan in 2021 samen aan de slag om afspraken te maken over de afvalinzameling in de toekomst. Daarom blijven veel dingen in 2021 nog zoals inwoners van de gemeente gewend zijn. Zo haalt Van Kaathoven het eerste jaar nog steeds het afval huis aan huis op en blijft de milieustraat in beheer bij Van Kaathoven. Dar is vanaf 2021 wel het aanspreekpunt voor de vragen van inwoners van Mook en Middelaar over de afvalinzameling en de ophaaldagen.

Een mooie samenwerking
Op donderdag 9 juli 2020 tekenden Geertjan Wienhoven, wethouder in de gemeente Mook en Middelaar en Bart de Bruin, directeur van Dar de contracten voor de samenwerking. Een mooi moment voor de regio. Mook en Middelaar sluit daarmee aan bij de huidige aandeelhouders van Dar: de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen. De samenwerking van deze gemeenten met Dar heeft veel voordelen. Zoals schaalvoordeel en kennisdeling. Zo zijn we samen voorbereid op een duurzame toekomst!

Geertjan Wienhoven: “Wij zijn heel verheugd dat we deze stap hebben gezet. Hiermee verbetert de dienstverlening voor de burgers. En kan het hergebruik van ons afval aanzienlijk toenemen.”

Bart de Bruin: “Wij zijn trots dat Mook en Middelaar onderdeel wordt van de Dar-regio. Samen werken we op een duurzame manier aan een circulaire, frisse en groene regio voor alle inwoners. Dar, dat zijn wij!”