Geesinknorba levert Agile PTO Press aan Avalex

Ondergronds afval verzamelen in voorstedelijke gebieden was nog nooit zo eenvoudig. De Kiggen aftakasverdichter is gemakkelijk te manoeuvreren dankzij de bescheiden achteroverbouw. Het compacte formaat en het lage gewicht zijn ook perfect voor het rijden in stadsstraten. Geen wonder dat Avalex voor dit wendbare voertuig heeft gekozen om de dagelijkse uitdagingen in de smalle stadsstraten van Delft het hoofd te bieden.

Dit voertuig is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Vervoer & Materieel, Volvo en HIAB met het oog op de hoogwaardige toepassing van Avalex. Daarom heeft Volvo een smalspoorchassis geleverd met een motor van 285 pk en een stuuras achter (6 × 2) om de wendbaarheid te vergroten. De totale lengte van het voertuig is slechts 8410 mm vergeleken met de standaard lengte van 9.000 mm.

De HIAB X-HIPRO 232 E-3 kraan heeft een hijsvermogen van 1.880 kg en een reikwijdte van 10,7 m om elk obstakel op de weg te omzeilen. De steunpoot is extra klein om te voldoen aan de vereiste maximale breedte van het voertuig van slechts 2.400 mm.

De aftakasverdichter is gemakkelijk en veilig te gebruiken voor de operators. De unit heeft een grote trechter om grote hoeveelheden afval snel en soepel te kunnen verwerken. Om de efficiëntie te verhogen heeft de unit een netto laadvermogen van bijna 10.000 kg.

Geesinknorba feliciteert het Avalex-team van harte met deze nieuwe truck.