‘Gas op Glas’ looft € 40.000 uit voor vernieuwend plan inzameling bedrijfsglas

Glasinzameling gaat goed in Nederland. Gemeenten halen jaarlijk steeds meer kilo’s op. Deze groei moet ook bij bedrijven ingezet worden. Nog steeds gooit 12% van de horecaondernemers glazen verpakkingen bij het restafval. Tijd voor actie!

Om de inzameling van bedrijfsglas (grotendeels horecaglas) te verbeteren, daagt Gas op Glas ondernemers en creatievelingen uit: kom met een aanpak om de glasinzameling bij bedrijven in Nederland te verbeteren. De prijs: € 40.000 startkapitaal. De uitdaging staat open voor iedereen, maar richt zich vooral op creatieve bureaus, ingenieursbureaus en de milieubranche.

Inzendingen worden beoordeeld op:

  • Volledigheid en presentatie van het plan
  • Financiële onderbouwing
  • Tijdspad: realisatie en uitrol
  • Opschaalbaarheid

Aanmelden vóór 15 november
Tot 15 november kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via info@glasscheiden.nl. Vervolgens hebben ze tot 15 december om hun idee uit te werken. In december buigt de vakkundige jury zich over de inzendingen en worden twee finalisten aangewezen.

€ 40.000 startkapitaal
De twee beste plannen delen een startkapitaal van maar liefst € 40.000. Deze finalisten krijgen een podium tijdens de Horecava, in januari 2018, waar ze hun plan presenteren aan de bezoekers. Aan de hand van het aantal publieksstemmen wordt het prijzengeld verdeeld.

Jury
De jury bestaat uit Ad Lansink (oud-Kamerlid), Remco Dijkstra (kamerlid) en Hugo Maat (Horeca Nederland), onder voorzitterschap van Jan Storm (Wecycle).

Circulaire ambitie
Verpakkingsglas is een ideaal circulair product. Elke keer dat een fles of potje in de glasbak verdwijnt, wordt het glas zonder kwaliteitsverlies gerecycled. Het hergebruikpercentage van glas ligt in Nederland enorm hoog. Ongeveer 84% van het verpakkingsglas zit in de circulaire loop. Met alle acties die zijn beschreven in het Actieplan Glas zetten we stappen naar 90% hergebruik in 2018. Vernieuwende ideeën met betrekking tot inzameling glas bij bedrijven kunnen helpen bij het realiseren van deze doelstelling. Zo geven we samen ‘Gas op Glas’!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.glasscheiden.nl/uitdaging.

Over Gas op Glas
‘Gas op Glas’ is een initiatief van het Afvalfonds Verpakkingen en Nedvang.