Van Gansewinkel investeert in duurzame containers

Lichtgewicht afzetmaterieel realiseert extra transportcapaciteit met betere CO2-footprint

Afvalrecycler Van Gansewinkel investeert in nieuwe afzetcontainers voor een nog duurzamere manier van afvalinzameling. Met een aerodynamische opbouw zijn de nieuwe containers ook lichter in gewicht wat resulteert in zowel extra transportcapaciteit als brandstof- en CO2-besparing. Inmiddels heeft de afvalrecycler de eerste batch afzetcontainers in zowel België als Nederland in gebruik genomen.

Voor de (gescheiden) inzameling van afval beschikt Van Gansewinkel in haar containerpark in de Benelux over ruim 23.000 afzetcontainers in verschillende maten tussen de 3 en 40m3. Na een uitgebreid intern onderzoek is besloten binnen Van Gansewinkel de containers die aan vervanging toe zijn stapsgewijs uit te faseren en te vervangen met de nieuwe duurzame afzetbakken. “Van Gansewinkel onderzoekt continu de mogelijkheden om de eigen bedrijfsvoering verder te verduurzamen en zo nog meer CO2 te besparen. Met het weglaten van de horizontale ribben is minder laswerk nodig wat de containers beduidend lichter maakt. Groot voordeel hierbij is dat we per rit meer vracht kunnen transporteren“, aldus Geert Glimmerveen, directeur van Van Gansewinkel Nederland. ”Hierdoor realiseren we met minder gereden kilometers meer transport waarmee we zowel op brandstof als op CO2 besparen. In combinatie met de gladde aerodynamische opbouw levert dit een gemiddelde brandstofbesparing van 4% op. Verder hebben we met nieuw ontworpen vergrendelingshaken en openingshendels ook de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid weten te optimaliseren.”

Vijfjarenplan
De investering in nieuwe containers maakt voor Van Gansewinkel onderdeel uit van het vijfjarenplan waarbinnen diverse investeringen worden gedaan. “Zo hebben we onlangs in Amsterdam ons nieuwe Grondstoffencentrum geopend, heeft dochterorganisatie Maltha de modernste glasrecyclinglijn van Europa in gebruik genomen, openen we later dit jaar bij Van Gansewinkel Minerals een volledig nieuwe bodemasopwerkinstallatie en blijven we onze vloot verder moderniseren”, vervolgt Glimmerveen. “Daarnaast investeren we ook in België, waar we een nieuwe sorteerlijn hebben geïnstalleerd op onze locatie in Châtelet en is de sorteerlijn in Puurs uitgebreid met de allernieuwste scheidingstechnologie. Zo geeft Van Gansewinkel invulling aan haar ambitie om steeds meer afval een tweede leven te geven en aan haar credo; Afval Bestaat Niet.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]