Onder de naam ‘ Collect a Cup ’ lanceert Van Gansewinkel een nieuwe dienst waarmee kartonnen bekers een tweede leven krijgen. Nadat de afvalrecycler de bekers gescheiden heeft ingezameld en verwerkt, worden de papier- en kartonvezels gerecycled tot nieuwe grondstof. Met deze circulaire oplossing geeft Van Gansewinkel ruim 95% van de ingezamelde bekers een bestemming als papierproduct.

In Nederland belanden op jaarbasis ruim drie miljard kartonnen bekers bij het restafval. “Met ‘ Collect a Cup ’ zamelen we de bekers apart bij de klant in, waarna ze op een gespecialiseerde locatie worden verwerkt tot pulp. De papierverwerkende industrie gebruikt de pulp vervolgens om er bijvoorbeeld dozen, kranten of tissues van te maken. Een mooi voorbeeld van een circulaire oplossing, waarbij we ook flink op de CO2-uitstoot besparen”, aldus Geert Glimmerveen, directeur van Van Gansewinkel Nederland. “Van Gansewinkel is koploper in het voorkomen van afval en het ontwikkelen van inzameloplossingen. ‘ Collect a Cup ’ is hiervan een goed praktijkvoorbeeld. Wist je dat we met deze nieuwe dienst voor een middelgroot kantoor – met circa 400 medewerkers die jaarlijks zo’n 672.000 kartonnen bekers verbruiken – bijna 420 kilo CO2-uitstoot besparen? Dit is vergelijkbaar met een besparing van bijna 1.100 douchebeurten van 7 minuten.”

Onderscheidende duurzame oplossing
Alle soorten kartonnen bekers komen in aanmerking voor ‘ Collect a Cup ’. “Bij de inzameling en verwerking maakt het niet uit welke soort kartonnen bekers de klant gebruikt; iedere kartonnen beker is geschikt. Dat maakt onze circulaire oplossing onderscheidend in de branche. Als vanzelfsprekend ondersteunen we onze klanten graag met inzamelmiddelen. Wanneer de klant al beschikt over eigen middelen, dan passen we vanzelfsprekend onze dienstverlening hierop aan”, aldus Glimmerveen.

Bruggenbouwer
Van Gansewinkel voorkomt afval aan de bron en biedt innovatieve oplossingen om restmaterialen efficiënt in te zamelen en vervolgens te verwerken tot nieuwe grondstoffen of energie. In 2015 gaf de afvalrecycler 93% van het verwerkte afval een nuttige toepassing, waarvan ruim 65% een tweede leven als grondstof. Glimmerveen: “Wij creëren waarde uit afval en doen dat met ‘ Collect a Cup ’ door kartonnen bekers te verwerken naar grondstoffen voor papierproducten. Voor Van Gansewinkel is het verhogen van het percentage tweede leven van afval de belangrijkste doelstelling op het gebied van duurzaamheid. Daarmee heeft het een directe link met onze visie ‘Afval Bestaat Niet’ en vervullen we een belangrijke rol als bruggenbouwer naar een circulaire economie.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]