Fujifilm slaat handen ineen met SUEZ voor duurzame afvalverwerking

Fujifilm Manufacturing Europe B.V. kiest voor afvalverwerking van SUEZ. Vanaf 1 juni is SUEZ verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van afval van de vestiging in Tilburg, een van de grootste productievestigingen van Fujifilm buiten Japan. Fujifilm produceert in Tilburg fotopapier, aluminium offset platen voor de drukkerijwereld en membranen voor gas- en waterzuivering. Bij deze productieprocessen komen diverse herbruikbare grondstoffen vrij. Met hulp van SUEZ gaat Fujifilm al deze afvalstromen zo duurzaam en efficiënt mogelijk afvoeren en verwerken.

Door gezamenlijke inspanning van SUEZ Recycling & Recovery en SUEZ Water wordt er gekeken of de waterzuiveringsinstallatie ingezet kan worden bij de verwerking van reststoffen, die vrijkomen bij de productieprocessen van Fujifilm. Deze installatie is in beheer van ENGIE.

Samen kom je verder
Serge Flantua, Directeur Sales van SUEZ: “Bij SUEZ geloven we dat je samen verder komt. Daarom hebben we vanaf het begin onze krachten gebundeld met dochteronderneming SUEZ Water. Door verder te kijken en zowel de bril van grondstoffenleverancier als waterzuiveringsspecialist op te zetten, komen we tot innovatieve en duurzame oplossingen.”

Fujifilm investeert flink in duurzaamheid. Zo wordt de elektriciteit van de productievestiging sinds 2016 volledig opgewekt door windenergie. De samenwerking met SUEZ is volgens Ton van Roessel, Stafdirecteur van Fujifilm, een logische volgende stap. “SUEZ heeft veel expertise in huis, met name de kennis op het gebied van water was voor ons een van de redenen om over te stappen naar SUEZ. Dit biedt voor ons meer mogelijkheden op het gebied van verwerking van onze reststoffen, op een duurzame manier.”